Σύλληψη μέλους της ΚΝΕ... επειδή συζητούσε με μαθητές!

Ο... «παιδονόμος» διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς έκανε μήνυση για «απόπειρα πρόκλησης διατάραξης οικιακής ειρήνης»!

| 08/11/2016

Σε ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης στην εκπαίδευση – η οποία αφορά στο σύνολο της Αριστεράς – παραπέμπει η σύλληψη(!) χθες μέλους της ΚΝΕ έξω από το 2ο Λύκειο Κιλκίς, επειδή… συζητούσε με τους μαθητές του σχολείου για την οργάνωση και το περιεχόμενο της κινητοποίησης που είχαν τα σχολεία της πόλης, διακινώντας και την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Μαθητών.

Ο διευθυντής του συγκεκριμένου σχολείου, «ζηλεύοντας», προφανώς, την «παιδονομική» κουλτούρα της μεταξικής δικτατορίας, κάλεσε την αστυνομία και κατέθεσε μήνυση κατά του μέλους της ΚΝΕ… για «απόπειρα πρόκλησης διατάραξης οικιακής ειρήνης και διέγερση». Η κοπέλα συνελήφθη, οδηγήθηκε στην εισαγγελέα η οποία όρισε τακτική δικάσιμο για τις 2 Δεκέμβρη και την άφησε ελεύθερη.

Παρέμβαση προς την αστυνομία έκανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ενώ πραγματοποιήθηκε και κινητοποίηση με πορεία διαμαρτυρίας προς την εισαγγελία.

Σε σχόλιό της η Τομεακή Οργάνωση Κιλκίς του ΚΚΕ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Τα όσα έλαβαν χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, όπως το γεγονός ότι μπήκαν εμπόδια στον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλο και αντιπροσωπεία του Κόμματος να εισέλθει στην Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς, η εριστική στάση του διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς σε αντιπροσωπεία της ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ που τον επισκέφτηκε για να διαμαρτυρηθεί, δείχνουν ότι όλα όσα έγιναν σήμερα το πρωί μόνο τυχαία περιστατικά δεν ήταν.

»Οι μαθητές ξεσηκώνονται, γιατί οι γονείς τους αιμορραγούν οικονομικά από τα “ιδιαίτερα” και τα φροντιστήρια, γιατί τα σχολεία έχουν χιλιάδες κενά, γιατί κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ και μεγάλο κεφάλαιο τους ετοιμάζουν μια ζωή χωρίς δικαιώματα, μια ζωή κόλαση. Κυβέρνηση – εισαγγελείς και διάφοροι διευθυντές, όπως ο συγκεκριμένος ενοχλούνται όταν κάποιοι -κυρίως το ΚΚΕ και η ΚΝΕ- καλούν τη νέα γενιά να μη σκύψει το κεφάλι στο μέλλον που της ετοιμάζουν και να διεκδικήσει τη ζωή που της αξίζει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες της.

»Τους προειδοποιούμε ότι η προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του αγώνα ενάντια στα βάρβαρα σχέδιά τους δεν θα περάσει. Καλούμε τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να σταθούν απέναντι σε αυτές τις αυταρχικές πρακτικές. Να διεκδικήσουν όλοι μαζί την Παιδεία που μας αξίζει».

Πηγή: 902.gr