3 Μάρτη, θέατρο Εμπρός: Αλληλεγγύη μουσικών τής Αθήνας προς τους μουσικούς τής Γάζας

Σκοπός η οικονομική ενίσχυση ανθρώπων και οικογενειών που συνεχίζουν να ζουν τη βαρβαρότητα της ισραηλινής επίθεσης

| 29/02/2024

Την Κυριακή στις 3 Μαρτίου 2024, στο θέατρο Εμπρός, θα πραγματοποιηθεί μία από τις δράσεις μουσικών που συγκρότησαν μία πρωτοβουλία με σκοπό την έμπρακτη αλληλεγγύη στον λαό τής Γάζας. https://www.facebook.com/events/919703999619939/

Καθώς οι Ισραηλινοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό εναντίον του λαού της Γάζας με σκοπό την πλήρη εξάλειψη κάθε Παλαιστινιακού στοιχείου, όλες οι κοινωνικές ομάδες στην μαρτυρική αυτή περιοχή έχουν χάσει αθώες ανθρώπινες ζωές, ολόκληρο το βιός τους και τα σπίτια τους.

Εξ αιτίας αυτής της κατάστασης, στην Αθήνα έχει ξεκινήσει μία πρωτοβουλία αλληλεγγύης από ενεργούς μουσικούς οι οποίοι μέσω της τέχνης τους επιστρατεύονται για να συμβάλουν στην οικονομική ενίσχυση των Παλαιστινίων συνάδελφών τους και των οικογενειών τους στην Γάζα. Συγκεκριμένα, η πρωτοβουλία ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ αναζητούν και κλείνουν χώρους τέχνης, θέατρα και μουσικές σκηνές με σκοπό τη συλλογή χρημάτων μέσω μουσικών παραστάσεων κάθε είδους μουσικής. Στις εκδηλώσεις αυτές, πέρα από μουσική, θα υπάρχουν χαιρετισμοί και ολιγόλεπτες ομιλίες από ανθρώπους που έχουν συμπαρασταθεί έμπρακτα πολλά χρόνια στον λαό της Παλαιστίνης και είναι βαθιά γνώστες τού 75χρονου μαρτυρίου του.

Η αποστολή των χρημάτων τής οικονομικής ενίσχυσης θα γίνει μέσω ασφαλούς οδού καθότι υπάρχει άμεση επαφή με τους υπευθύνους που ξεκινήσανε το Fundraiser project “SHELTER FOR GAZA ARTISTS” αλλά και τους Παλαιστίνιους της Γάζας που είναι τελικοί αποδέκτες της ενίσχυσης και συντονίζουν την διαχείριση των χρημάτων και τις σχετικές ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί χώρος για την στέγαση των μουσικών με τις οικογένειές τους και κάλυψη των πρώτων αναγκών, σε πρώτη φάση.

Σε δεύτερη φάση, θα ξεκινήσουν με τις κατάλληλες προϋποθέσεις από τους ίδιους τους μουσικούς καλλιτεχνικές δραστηριότητες για τα ψυχικά τραυματισμένα παιδιά τής Γάζας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το “SHELTER FOR GAZA ARTISTS” προς χάριν του οποίου γίνεται η εκστρατεία αλληλεγγύης από τους μουσικούς της Αθήνας, δείτε εδώ:

https://www.gofundme.com/f/srmap-a-shelter-for-gazas-artists

Οι ημερομηνίες κα οι χώροι των εκδηλώσεων θα ανακοινώνονται μέσω των social media, σε μία περίοδο τριών μηνών περίπου μέχρι το Πάσχα, ώστε να υπάρχει ευκαιρία για κινητοποίηση του κοινού να στηρίξει την εκστρατεία αυτή με την παρουσία του σε όποιες και όσες εκδηλώσεις επιθυμεί ο καθένας και η καθεμία.

https://www.facebook.com/groups/1399938654242518