4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Rojava: Τέχνη vs. Πόλεµος

Στον Μικρόκοσµο στις 13 Νοεµβρίου 2019

| 12/11/2019

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Rojava φέτος θα παρουσίαζε την 4η έκδοσή του, από τις 13 µέχρι τις 19 Νοεµβρίου 2019. Μετά τις πρόσφατες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή, όµως, το Φεστιβάλ δεν µπορεί να πραγµατοποιηθεί στο µέρος που γεννήθηκε, οπότε θα µεταφερθεί σε όλο τον κόσµο.

Στις 13 Νοεµβρίου 2019, ηµέρα Τετάρτη, θα γίνουν προβολές σε δεκάδες χώρες (Γαλλία, Βραζιλία, Ισπανία, Πολωνία, Μεξικό, κ.α.) σε ένδειξη αλληλεγγύης και στήριξης του Φεστιβάλ και των κατοίκων της περιοχής. H προβολή της Ελλάδας θα πραγµατοποιηθεί στον Κινηµατογράφο Μικρόκοσµο, µε ελεύθερη συνεισφορά. Θα προβληθούν µικρού µήκους ταινίες από το φετινό πρόγραµµα του Φεστιβάλ, που περιλάµβανε περισσότερους από 3.000 κατατεθειµένους τίτλους, αλλά και αποσπάσµατα συνεντεύξεων από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ, που µεταφέρουν αυτούσιο το πνεύµα που επικρατεί στη Rojava.

Από το 2015, το Rojava Film Commune, που διοργανώνει το Φεστιβάλ, εργάζεται για την επανοικειοποίηση της εικόνας, της ιστορίας, των γλωσσών και των πολιτισµών των κατοίκων της περιοχής. Παρά τις συγκρούσεις και τον πόλεµο στη Συρία, το Φεστιβάλ επιµένει να αγωνίζεται για την κοινωνική ανασυγκρότηση της περιοχής και τον εκδηµοκρατισµό της τέχνης. Η επιλογή της 13ης του Νοέµβρη δεν είναι τυχαία. Γιορτάζει τη µνήµη των 280 παιδιών που πέθαναν στη φωτιά του Κινηµατογράφου του Amude, τη δεκαετία του ’60.

Στις 13 Νοεµβρίου 2019, βοηθήστε συµµετέχοντας µε την παρουσία σας στην ελληνική έκδοση του Φεστιβάλ. Η είσοδος στην εκδήλωση πραγµατοποιείται µε ελεύθερη συνεισφορά, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στο Rojava Film Commune για τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Πληροφορίες:
Ηµεροµηνία – 13/11/2019 Ώρα – 22:30 Κινηµατογράφος Μικρόκοσµος, Συγγρού 106, Αθήνα

Είσοδος µε ελεύθερη συνεισφορά
https://rojavaiff.com , www.kobanefilmfest.com