Έκθεση «ALLEGORIES & MUSES»

Στον Πολιτιστικό Χώρο Macart από την Πέμπτη 24 Μαΐου.

| 23/05/2018

Με μία διεθνή καλλιτεχνική παρουσία αλλά και με ελληνικό θέμα, ανοίγει ξανά τις πύλες του ο Πολιτιστικός Χώρος Macart, την Πέμπτη 24 Μαΐου.

Στο καθιερωμένο πλέον meeting point των πιστών φίλων της τέχνης, η Macart θα εγκαινιάσει την έκθεση «Allegories & Muses», φιλοξενώντας δύο διεθνώς αναγνωρισμένους και πολυβραβευμένους Βούλγαρους εικαστικούς: την Daniela Zekina και τον Peter Boyadjieff.

Η ζωγράφος και χαράκτρια Daniela Zekina, απόφοιτη της Εθνικής Σχολής Καλών Τεχνών της Σόφιας με bachelor στον σχεδιασμό και την εικονογράφηση βιβλίων από την Ακαδημία Καλών Τεχνών της Βουλγαρίας, θα παρουσιάσει τις 9 Μούσες της ελληνικής μυθολογίας, όχι μόνο ως μυθικούς χαρακτήρες, αλλά και ως μορφές σύμβολα της έμπνευσης, αποτυπωμένες με τη δική της σύγχρονη ματιά.

Ο designer Peter Boyadjieff, απόφοιτος επίσης της Εθνικής Σχολής Καλών Τεχνών της Σόφιας με master στη γραφιστική και τις ψηφιακές τέχνες από την Εθνική Ακαδημία Καλών Τεχνών της Βουλγαρίας, έχει παρουσιάσει τα έργα του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Ασία και την Αυστραλία, έχοντας αποσπάσει πολλά σημαντικά διεθνή βραβεία.

Οι νέες τεχνολογίες όπως η ψηφιακή φωτογραφία και τα εργαλεία εικονικής μοντελοποίησης αποτελούν το ιδανικό μέσο στη δουλειά του, αφού τον ενδιαφέρει ένας οπτικός λόγος που συνδυάζει τον φυσικό ρεαλισμό και την ποιητική απεικόνιση (οπτικές αλληγορίες), έτσι ώστε να εμπλέξει κριτικά τους θεατές και να τους οδηγήσει σε ένα τρόπο σκέψης πέρα από τις άμεσες εικονιστικές αναπαραστάσεις.

Με αφορμή την καταγωγή των δύο εικαστικών, που από το 1993 ζουν και εργάζονται στον Καναδά, ως ημερομηνία των εγκαινίων της έκθεσης «Allegories & Muses» επιλέχθηκε συμβολικά η 24η Μαΐου που είναι η Εθνική Γιορτή Γραμμάτων και Πολιτισμού της Βουλγαρίας. Μάλιστα, προς τιμή των δύο καλλιτεχνών και του έργου τους που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Macart εξασφάλισε την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Βουλγαρίαςστην Αθήνα καθώς και του Ελληνο-Βουλγαρικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, υπό την αιγίδα των οποίων έχει τεθεί η διοργάνωση της έκθεσης.

Η έκθεση γίνεται, επίσης, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα του Τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας, ως πράξη αναγνώρισης του σημαντικού έργου των δύο καλλιτεχνών.

Τα έργα της Daniela Zekina και του Peter Boyadjieff θα εκτίθενται στην έκθεση «Allegories & Muses», από την Πέμπτη 24 Μαΐου ως και το Σάββατο 30 Ιουνίου και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Info:

Πολιτιστικός Χώρος Macart

Λένορμαν 244, 104 43 Αθήνα,

Τηλ.: 210 5132 322, 210 5157 336,

www.macart.gr, e-mail: [email protected]

 

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα |Τετάρτη | Σάββατο 10:00 – 14:00

Τρίτη | Πέμπτη | Παρασκευή10:00 – 19:00