8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης: Διαχωρίζει την θέση της η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων...

... ενώ δήλωνε ότι το αντιπροσφυγικό «λουκέτο» ήταν ομόφωνη απόφαση...

| 10/10/2016

«Κορυφή» του «παγόβουνου» των ιδεολογικοπολιτικών συγκρούσεων στις τοπικές κοινωνίες και με αφορμή το προσφυγικό δράμα; Το παραπάνω σε συνδυασμό με προσωπικές τακτικές; Οπως και να έχει, το γεγονός είναι ότι η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, Μαρία Κουρδουσά, η οποία μπροστά στην κάμερα δήλωνε ότι το ρατσιστικό «λουκέτο» στο σχολείο για να μην πάνε προσφυγόπουλα ήταν αποτέλεσμα ομόφωνης απόφασης, τώρα, στην ΕΡΑ Αιγαίου δηλώνει ότι… «διαφωνώ με όλα όσα έγιναν. Οι αρχές μου και ο τρόπος που μεγαλώνω τα παιδιά μου απέχουν από το κλείσιμο του σχολείου. Ως γονιός πιστεύω ότι η θέση του κάθε παιδιού είναι στο σχολειό».

Στη συνέχεια υποστηρίζει ότι «προσπάθησα από την αρχή να πείσω τους υπόλοιπους γονείς ότι πρέπει να περιμένουμε την ενημέρωση για το ζήτημα. Δυστυχώς η ανεξέλεγκτη αντίδραση ορισμένων δεν μου άφησε περιθώριο για καμία άλλη ενέργεια. Νιώθω ότι ντροπή για τις εικόνες που κυκλοφόρησαν από το σχολείο μας στο οποίο φοιτούν ήδη δεκάδες παιδιά μεταναστών και στο σύνολό τους οι γονείς είναι άνθρωποι οικογενειάρχες και ανεκτικοί. Μεγαλώνω τα παιδιά μου με τις αξίες του σεβασμού, της αλληλεγγύης, και της αγάπης για το συνάνθρωπο. Μπορώ να δικαιολογήσω το φόβο ορισμένων γονέων, αλλά η θέση των προσφυγόπουλων είναι μέσα στα παιδιά γιατί πάνω απ΄όλα είναι παιδιά και μάλιστα προέρχονται από δύσκολες καταστάσεις.

»Καλώ όλους τους γονείς να σκεφτούν πως σε αυτό το σχολειό κάποτε φοίτησαν οι παππούδες μας, οι οποίοι ήταν πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, και να πράξουν το χρέος τους να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά. Θα είναι το καλύτερο μάθημα που θα πάρουν τα παιδιά μας από τα σχολειά.».

Η ιστορία περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, από το ότι η ίδια δηλώνει στο προφίλ της στο facebook ότι έχει δουλέψει στην ΜΚΟ για τους πρόσφυγες, «Save the Children»…