_Ναι ρε, είμαστε φασίστες. _Στο διάολο.

Απειλές και κατά της ζωής στο 26ο δημοτικό σχολείο της Λάρισας

| 25/01/2017

Ένας «μικρός εμφύλιος πόλεμος», σίγουρα μια σοβαρή μάχη ιδεών και αξιών διεξάγεται γύρω από το 26ο δημοτικό σχολείο Λάρισας, με αιτία την ένταξη προσφυγόπουλων σε αυτό, και λειτουργεί ως καθρέφτης αυτού που συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία αυτό το διάστημα.

Η διευθύντρια Κατερίνα Σταγιάννη , όπως έγινε γνωστό στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, βρέθηκε χθες στην Ασφάλεια της Λάρισας και προχώρησε σε κατάθεση για όσα συμβαίνουν στο σχολείο της, για τις δημόσιες καταγγελίες της που σχετίζονται με τα φαινόμενα ρατσιστικής ρητορικής αλλά και απειλών εναντίον της, ενώ στα χέρια της η αστυνομία φαίνεται να έχει έναν φάκελο με στοιχεία που υπάρχουν εδώ και καιρό.

Οι απειλές αυτές, αλλά και άλλες ύβρεις φασιστικού και ρατσιστικού περιεχομένου, καταγράφονται δημόσια τις τελευταίες μέρες στην επίσημη σελίδα με την επωνυμία του συλλόγου γονέων του 26ου δημοτικού σχολείου Λάρισας στο Facebook.

Διαβάζουμε, μεταξύ άλλων, για την κ. Σταγιάννη στη σελίδα του Συλλόγου γονέων στο facebook:

«Ας ενημερώσει κάποιος την κυρία ΣΤΑΓΙΑΝΗ …ότι τα λόγια και οι πραξεις της συνιστούν ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ η οποία σε καιρό κατοχής ( μετά την ανακοίνωση στη Βουλή ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ από 24/11/11, και την απόκρυψη και μη ΕΚΔΙΚΑΣΗ της), η ΧΩΡΑ θεωρείται σε κατάσταση πολέμου ..και η υποστήριξη των εισβολέων ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ κατά το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ( άρθρο 7 παράγραφος 3 και την ΠΟΙΝΙΚΗ νομοθεσία για την ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ σε καιρό πολέμου) …ΜΕ ΘΑΝΑΤΟ!!! Αρα ή με τα ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ της θα είναι ή με την Ελλάδα και τους ΕΛΛΗΝΕΣ!!! Η απόφαση είναι δική της….όπως και οι συνέπειες αυτής!!»

Η έντονη αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν δημοσιεύτηκε ανακοίνωση-καταγγελία της διευθύντριας του σχολείου, η οποία αναφέρει πως ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του σχολείου, Στέφανος Χαχάμης επιχειρεί «να δυναμιτίσει το κλίμα» ενώ «δεν τηρεί τη νόμιμη διαδικασία λειτουργίας και επικοινωνίας του Συλλόγου Γονέων, εκδίδοντας ανακοινώσεις χωρίς συνεδρίαση του ΔΣ γονέων, καταγγέλλοντας ατεκμηρίωτα τη Διεύθυνση του Σχολείου άλλοτε ως πρόεδρος και άλλοτε ως ανυπόγραφο κείμενο «γονέων»». Επίσης, σύμφωνα με τη διεύθυνση του σχολείου, ο Πρόεδρος του συλλόγου, μεταξύ άλλων, φέρεται να καλεί τους μαθητές, «να παρακολουθούν τις αναρτήσεις στο προφίλ του συλλόγου, στο Facebook, που ο ίδιος δημιούργησε, όπου αναρτώνται βίντεο ρατσιστικού περιεχομένου».

Μετά τον θόρυβο ο σύλλογος γονέων εξέδωσε ανακοίνωση. Σε αυτήν μεταξύ άλλων διαβάζουμε: «Ο σύλλογός μας (μαζί με πάρα πολλούς άλλους), με πραγματικές δημοκρατικές διαδικασίες πήρε αποφάσεις σχετικά με το εάν επιθυμεί την φοίτηση προσφυγόπουλων στο σχολείο μας. Μία απόφαση αρνητική, με συντριπτική πλειοψηφία (94%), μετά από πολύ μεγάλη συμμετοχή των γονέων σε μυστική ψηφοφορία…..Η ίδια, ξεχνά (;) ότι δεν είναι εκλεγμένο μέλος κάποιου συλλόγου ή οργάνωσης, αλλά διορισμένη δημόσιος λειτουργός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Συνεπώς, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πως μιλά στο εν λόγω άρθρο της στο όνομα των δασκάλων, μαθητών και γονέων (!) Είναι εκπρόσωπός τους και δεν το γνωρίζουμε;»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχει να παρακολουθήσει κάποιος το διάλογο στην εν λόγω σελίδα του συλλόγου γονέων στο Facebook. Παρουσιάζουμε ενδεικτικά…

Σχόλια υπό την επήρεια του φασισμού

 • κανενα λαθρο σε κανενα σχολειο! Να πανε ολα στο αμερικανικό κολλέγιο Αθηνών! Με τα παιδακια των μασόνων! Τα δικα μας τα παιδια ειναι χριστιανοι και δεν τα θελουμε μαζι με ισλαμιστες! Στο διάολο
 • Εχετε μάθει μια λέξη και την λέτε μπούφοι αριστεράτζες. Και τι θα πει φασίστας ρε άσχετε? Μάθε τον σωστό ορο και θα δεις οτι ειναι αυτός που αγαπάει το εθνος του και την πατρίδα, την σημαία και τα ιδεώδη μας, κάτι που δεν είστε εσείς οι διεθνιστές αριστεροί πράκτορες της νεας τάξης.
 • Ενημερώνω, επίσης, πως δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι τζιχαντιστές απαγάγουν ή προσηλυτίζουν παιδάκια σε μικρή ηλικία και τα ωθούν σε φρικιαστικές πράξεις εναντίον ημών, των «απίστων» ή που το κράτος-δουλέμπορος της Τουρκίας πνίγει παιδάκια για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη, να λάβει ακόμα περισσότερα κονδύλια και να πετύχει το σχέδιο του εποικισμού…
 • Τα παιδάκια των λαθρομεταναστων: η επόμενη γενιά των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ
  Αυτη ειναι η αλήθεια!
  Γιατί άραγε η κυβέρνηση συριζανελ πιέζει με καθε τρόπο να πάνε τα παιδάκια των λαθρομεταναστών στα ελληνικά σχολεία;
  Οι Έλληνες αυτοκτονούν και μεταναστεύουν κατα χιλιάδες και οι <<ανθρωπιστές>> αριστεροί θέλουν παση θυσία να πηγαίνουν τα παιδάκια αυτα σε ελληνικα σχολεία! Γιατι άραγε;
 • Πόσο ηλίθιοι τελικά είστε εσείς οι αριστεροί? Οριο στηνβλακεία σας δεν υπάρχει.Σας έχουν μπολιάσει με ενα σωρό ψέματα απομικρούς και δεν ξέρετε τι να πείτε παρα μόνο μιά καραμέλα. Οποιος δεν συμβαδίζει με τις δικές σας επιθυμίες είναι αυτόματα φασίστας. Αλλά φταίνε αυτά τα ανθρωπάκια που φοβούνται τις λέξεις ταμπού που έχουν εφεύρει οι νεοταξίτες και κάνουν πίσω μόλις τους πείτε φασίστες,ομοφοβικούς,ρατσιστές.κλπ. Ναι ρε, πρέπει να σου πουν αφου το θες είμαστε φασίστες. Και δεν γουστάρουμε τα παιδιά μας να πάνε σχολείο με παιδιά που έρχονται χωρίς εμβόλια. Η θα τα κάνουν ολα μαζί τα εμβόλια που τα δικά μας παιδιά κάνουν σε διάστημα τριετίας? Ενα μικρό παιδί σήμερα κάνει είκοσι εμβόλια απο δύο μέχρι πέντε χρονών. Αυτά πότε θα τα κάνουν?

Και τα αντίθετα…

 • Γιατί βρε αθλιοι, κι εμεις πρόσφυγες ήμασταν, από παππούδες κυνηγημενους και γονείς μετανάστες στα γερμανικά σχολεία. Αθλιοι υπανθρωποι. Στην κόλαση
 • Όλοι εσείς εκεί στο σύλλογο επειδή σκεπτόμενα όντα δεν είστε σίγουρα με ότι γράφετε παραπάνω.. γιατί δεν φαίνεται να κατανοείται ότι πρόκειται απλά για παιδιά, (παιδιά όπως είναι αυτά που μεγαλώνετε μέσα στο σπίτι σας που δεν έχουν βασική αντίληψη – γνώση πάνω στο προσφυγικό και που διαμωρφονουν δυστυχώς άποψη από αυτά που ακούνε από γονείς σαν εσάς!) πάρτε τη συντριπτική σας πλειοψηφία και το μεγάλο εθνικό σας φρόνημα και βάλτε το βαθιά εκεί που ξέρετε ζώα! Ντροπή σε όποιον σκέφτεται εις βάρος παιδιών! Γελοίοι κοιτάξτε τα μούτρα σας στον καθρέφτη και βρείτε την απάντηση στο ερώτημα που σίγουρα αναρωτιέστε κ συζητάτε το γιατί δεν παμε μπροστά σαν χώρα!!;; Δεν φταίει ούτε η εκάστοτε κυβέρνηση ούτε οι Γερμανοί φταίνε ούτε συνομωσίες υπάρχουν.., απλά τα ζώα είναι για να σέρνουν κάρα!! Και εσείς είστε τα πιο εργατικά!!
 • ποιος έχει κατασφάξει όλον τον πλανήτη, ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι αποικιοκράτες που εκτός από τα εγκλήματα που κάνουν στις χώρες αυτές, κλέβουν και όλο τον πλούτο. Ξέρεις ότι η γαλλία και η αγγλία είναι οι δύο χώρες με τη μεγαλύτερη δράση; Ξέρεις ποιος επέβαλε το απαρχάιντ και σε ποια χώρα; Ξέρεις από που έχουν αποκτήσει όλο αυτόν τον πλούτο ι ευρωπαΪκές χώρες; Κι εσύ μου λες για τα θύματα στο μπατακλάν; Προφανώς κάνεις πλάκα. Λοιπόν αν δεν τα γνωρίζεται, και οι εδώ φασίστες και οι αδαείς ευρωπαίοι πολίτες (όχι όλοι γιατί κάποιοι γνωρίζουν και αντιδρούν) που ζούνε στην κοσμάρα τους κι αναρωτιούνται τι έφτεξαν και δέχονται επίθεση, πηγαίνετε να μάθετε, διαβάστε, ρωτήστε.
 • ελληνοταλιμπαν εισαι, δε διαφερεις σε τιποτα απο αυτους που φοβασαι. Σκοταδι μαυρο, αδαης, απαιδευτος, βλεπεις παντου εχθρους γεμάτος μίσος και διψα για τον πονο του αλλου.
 • Ακομα κι αν σε φοβιζουν τα παιδακια αυτα, θα επρεπε να θελεις να πανε σχολειο και να αποκτησουν μορφωση αντι να τα κρατησεις απομονωμενα απο την υπολοιπη κοινωνια,δε θελει και πολυ νιονιο για να το καταλαβεις αυτό
 • Στο 26ο είχαν φιλοξενηθεί προσφυγόπουλα από τον πόλεμο στη Σερβία. Βέβαια ,βλάκα Χαχάμη και λοιποί του συλλόγου, δεν ήταν κανένας τότε κάτοικος εκεί. Με τα παιδιά διαβάζαμε, παίζαμε μαζί, τα φιλοξενήσαμε στα σπίτια μας και το χειρότερο που πάθαμε ήταν όταν ήρθε η ώρα να ξαναφύγουν και ήμασταν πια οικογένεια.
 • Όλοι εσείς εκεί στο σύλλογο επειδή σκεπτόμενα όντα δεν είστε σίγουρα με ότι γράφετε παραπάνω.. γιατί δεν φαίνεται να κατανοείται ότι πρόκειται απλά για παιδιά, (παιδιά όπως είναι αυτά που μεγαλώνετε μέσα στο σπίτι σας που δεν έχουν βασική αντίληψη – γνώση πάνω στο προσφυγικό και που διαμορφώνουν δυστυχώς άποψη από αυτά που ακούνε από γονείς σαν εσάς!) πάρτε τη συντριπτική σας πλειοψηφία και το μεγάλο εθνικό σας φρόνημα και βάλτε το βαθιά εκεί που ξέρετε ζώα! Ντροπή σε όποιον σκέφτεται εις βάρος παιδιών! Γελοίοι κοιτάξτε τα μούτρα σας στον καθρέφτη και βρείτε την απάντηση στο ερώτημα που σίγουρα αναρωτιέστε κ συζητάτε το γιατί δεν παμε μπροστά σαν χώρα!!;; Δεν φταίει ούτε η εκάστοτε κυβέρνηση ούτε οι Γερμανοί φταίνε ούτε συνομωσίες υπάρχουν.., απλά τα ζώα είναι για να σέρνουν κάρα!! Και εσείς είστε τα πιο εργατικά!!

Σε αυτό το κείμενο παράθεσης γεγονότων δεν χωρούν αναλύσεις, χωρά όμως το μελοποιημένο ποίημα του Φώντα Λάδη…

Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον
καινούριο τάχα κάτι να μας φέρει.
Τι κρύβει μέσ’ στα δόντια του το ξέρω,
καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.

Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν
και χάνονται βαθιά στα περασμένα.
Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν,
μα όχι και το μίσος του για μένα.

Το φασισμό βαθιά καταλαβέ τον.
Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον.

Ο φασισμός δεν έρχεται από μέρος
που λούζεται στον ήλιο και στ’ αγέρι,
το κουρασμένο βήμα του το ξέρω
και την περίσσεια νιότη μας την ξέρει.

Μα πάλι θέ ν’ απλώσει σα χολέρα
πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου,
και δίπλα σου θα φτάσει κάποια μέρα
αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου.

Το φασισμό βαθιά καταλαβέ τον.
Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον.