Συναυλία αλληλεγγύης στο Ντονμπάς από το κέντρο της Ρώμης!

Οι «Banda Bassotti» «έντυσαν» μουσικά την αγωνιστική συνάντηση των συνδικάτων του Ντονμπάς και της Ιταλίας

| 09/12/2016

Σημαντικό πολιτικό – πολιτιστικό γεγονός αποτελεί η συναυλία συμπαράστασης στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, που έδωσε το ιταλικό, αριστερό ροκ συγκρότημα «Banda Bassotti», το περασμένο Σάββατο,στο κλαμπ «La Strada» της Ρώμης, παρουσία του επικεφαλής της ομοσπονδίας των συνδικάτων της ΛΔ του Λουγκάνσκ, Ολέγκ Ακίμοφ.

Εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της εργατικής τάξης του Ντονμπάς, ο συνδικαλιστής σημείωσε ότι «από την έναρξη της ένοπλης σύγκρουσης, τα μέλη του συγκροτήματος έχουν εκφράσει πολλές φορές την αλληλεγγύη τους στον αγώνα του λαού της Δημοκρατίας εναντίον της χούντας του Κιέβου. Κατά την διάρκεια των πολλών εμφανίσεών τους, καλούν τους λαούς της Ευρώπης και όλου του κόσμου να στηρίξουν τον λαό του Ντονμπάς, ενώ, ταυτόχρονα, οργανώνουν συλλογή τροφίμων, φαρμάκων και σχολικών ειδών για τα παιδιά του Ντονμπάς. Εχουν επισκεφθεί ήδη την ΛΔ του Λουγκάνσκ και σκοπεύουν να έρθουν πάλι».

«Σήμερα», συνέχισε ο Ακίμοφ, «έχουμε πολλούς φίλους σε διάφορες χώρες και συνεχώς αυξάνονται. Μας ακούν, μας καταλαβαίνουν και μας στηρίζουν! Ευχαριστούμε τους φίλους μας του εξωτερικού για την στήριξη, την οποία αισθανόμαστε και η οποία μας δίνει δυνάμεις και ενισχύει ακόμη περισσότερο την ορθότητα της επιλογής μας να ζήσουμε σε μια ελεύθερη χώρα»!

Οι «Banda Bassotti» ύψωσαν σημαίες των ΛΔ του Ντονμπάς στην συναυλία τους και κάλεσαν τον κόσμο να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του.

banda

Νωρίτερα, το ιταλικό σωματείο USB διοργάνωσε διαδήλωση αλληλεγγύης στο Ντονμπάς στο κέντρο της Ρώμης, η οποία εντάχθηκε στις εκδηλώσεις για την Ημέρα κατά της Βίας εναντίον των Γυναικών, συγκεντρώνοντας χιλιάδες κόσμου, οι οποίοι κρατούσαν τις σημαίες των ΛΔ. Στο ψήφισμα της διαδήλωσης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων: «Ο σκοπός αυτής της εκδήλωσης είναι να σταματήσουν τα συνεχώς αυξανόμενα, αθώα γυναικεία θύματα στο Ντονμπάς. Το γυναικείο Κίνημα Διεθνών Αντιφασιστριών, εκ των συνδιοργανωτών της διαδήλωση, ήδη εδώ και δύο χρόνια ενημερώνει την Ιταλία με πραγματική πληροφόρηση για τον πόλεμο στο Ντονμπάς. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, περίπου 400 γυναίκες έπεσαν θύματα της ναζιστικής Ουκρανίας και αυτό πρέπει να το γνωρίζει ο κόσμος!».

Οι «Banda Bassotti» υπάρχουν από το 1987 και μέχρι τώρα έχει εκδώσει 12 άλμπουμ, εκ των οποίων δύο live και ένα αφερωμένο στην «Brigate Autonomi Livornesi», το οπαδικό κλαμπ της Λιβόρνο. Με εξαρχής αντιφασιστικό, κομμουνιστικό προσανατολισμό, η μπάντα τρέχει να προσφέρει την μουσική της στα κινήματα και τους εξεγερμένους λαούς, στην Παλαιστίνη, την Νικαράγουα, την Χώρα των Βάσκων και αλλού. Είναι χαρακτηριστικό ότι γράφουν τους στίχους τους, εκτός από τα ιταλικά και σε γλώσσες όπως τα ισπανικά, τα αγγλικά, τα ιαπωνικά, τα ιντούς και τα ρωσικά!

Με την εξέγερση του λαού του Ντονμπάς τάχθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του και προσπαθούν να μεταφέρουν το μήνυμά του στους λαούς της Ευρώπης.

Γεννήθηκε – και αυτή είναι μία από τις ελάχιστες βεβαιότητες που έχει – το 1970. Πουλούσε την εργατική του δύναμη επί χρόνια στον έντυπο και τον ηλεκτρονικό Τύπο. Μέχρι που του έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι ήταν το μόνο πράγμα που φοβόταν. Τώρα «αναρρώνει» στο Περιοδικό. Ελπίζει, για πάντα.