Στήλη: DiscLab
Νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία (Συλλογική Στήλη)

Φυσιολατρικό πανκ…

Το EP "Ζούγκλα" των Ελλήνων punks Bazooka

| 29/01/2018

Οι Bazooka δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2008 στο Βόλο και έκτοτε έχουν ως βάση τους την Αθήνα. Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single “Shame Take My Brain/Ravening Trip” (Inch Allah Records) το 2011, ενώ το 2012 συνεργάστηκαν για πρώτη φορά με την Αμερικάνικη Slovenly Recordings για την κυκλοφορία του EP “Ι Want To Fuck All The Girls In My School”. Το 2013 κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο album τους και ακολούθησαν το single “Δεμένος Στο Κρεββάτι Σου” (Sound Effect Records, 2015) και το δεύτερο album τους “Άχρηστη Γενιά” (Slovenly, 2016). Έχουν πραγματοποιήσει μια μεγάλη περιοδεία στην Αμερική, ενώ ταυτόχρονα έχουν στο ενεργητικό τους πάνω από 10 Ευρωπαϊκές περιοδείες. Οι Bazooka επιστρέφουν με καινούριο υλικό, παρουσιάζοντας κάποιες διαφορές στον ήχο τους, ενώ αυτή τη φορά χρησιμοποιούν Ελληνικό στίχο.

Το “Ζούγκλα” EP περιέχει τέσσερα κομμάτια, με το πρώτο ομώνυμο να αποτελεί ένα δυναμικό tribal groove πανκ, έκφραση του θορύβου της ζούγκλας, όχι της ζωικής αλλά της ανθρώπινης. Το 2ο κομμάτι ”Εξαϋλώσου” είναι μια δυναμική μπαλάντα που κορυφώνεται συνοδεία πνευστών, ενώ το ”Η Δική Σου Η Σειρά” υπενθυμίζει το πάντα αγαπητό ήχο του πανκ των 80’s. Τέλος το πιο ψυχεδελικό ”Θέλω Φύση” κλείνει αυτή τη μίνι δισκογραφική κατάθεση των Bazooka αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για το επερχόμενο άλμπουμ τους.

Οι Bazooka δείχνουν, με αυτό το δείγμα, μια απόπειρα υπέρβασης του χαρακτηρισμού «μια ακόμη πανκ μπάντα», επιχειρώντας να  «ανοίξουν» τον ήχο τους σε επιρροές και κατευθύνσεις που θα επιδράσουν από εδώ και μπρος την αισθητική τους. Ο χρόνος και το επόμενο δισκογραφικό τους βήμα θα δείξει αν το  “Ζούγκλα” θα είναι ένα βήμα στην μουσική τους ωρίμανση.


Το EP “Ζούγκλα” κυκλοφορεί σε ΕP βινυλίου και digital από την Inner Ear.

Bazooka είναι οι:

Ξάνθος Παπανικολάου – φωνητικά, κιθάρα

Γιάννης Βούλγαρης – ντραμς, κρουστά

Bill Ζελέπης – κιθάρα

Άρης Ράμμος – μπάσο

Πάνος Παπανικολάου – keyboards, κρουστά

https://www.facebook.com/bazookagreece/

Κατά βάθος θα ήθελε να παίζει μουσική, αλλά επειδή αυτό το τρένο χάθηκε, γράφει για αυτή και βέβαια όχι από επάγγελμα αλλά από πάθος. Έπειτα από πολυετή θητεία σε περιοδικά και εφημερίδες κατέληξε στο απάνεμο(;) λιμάνι του toperiodiko.gr…