Στήλη: DiscLab
Νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία (Συλλογική Στήλη)

BRAK: «Το Κέντρο»

Χωρίς μάσκα αλλά ακόμη με φωτιά…

| 23/05/2016

Δεύτερο προσωπικό άλμπουμ του Brak από τα «Χνάρια», που γνωρίσαμε ως Brak The Mask. Τέκνο της low bap σχολής, σε ανεξάρτητη πορεία πλέον, δείχνει με τις επιλογές του στην παραγωγή, τη δημιουργική ενσωμάτωση των εμπειριών του παρελθόντος και την αναζήτηση μουσικών δειγμάτων με έντονο το μελωδικό στοιχείο, να δένει ως το αντίθετο που έλκεται από τα ρυθμικά μέρη των κομματιών.

Με μια τέτοια παραγωγή, στίχους δικούς του και scratches του DJ Moya, o Brak παρουσιάζει 12 κομμάτια και ένα εξαιρετικό, μουσικά, μελωδικό φινάλε ως outro του δίσκου.

Στίχοι αφηγηματικοί και παρεμβατικοί συνάμα, έκφραση μιας κοινωνικής – ταξικής θεώρησης η οποία αντιμάχεται την αλλοτρίωση, πολιτιστική και κοινωνική, την καταπίεση και την υποκρισία, το ψέμα και την υποταγή. Στη παραγωγή ξεχωρίζουν τα «Πες μου», «Οι ζωές των άλλων», «Σφίξε τα δόντια» και «Το Κάτι».

Πηγαίο, αυθεντικό, βιωματικό hip hop, όπως δηλαδή οφείλει να είναι το hip hop που σέβεται τον εαυτό του και τους ακροατές του.

Κατά βάθος θα ήθελε να παίζει μουσική, αλλά επειδή αυτό το τρένο χάθηκε, γράφει για αυτή και βέβαια όχι από επάγγελμα αλλά από πάθος. Έπειτα από πολυετή θητεία σε περιοδικά και εφημερίδες κατέληξε στο απάνεμο(;) λιμάνι του toperiodiko.gr…