Στήλη: DiscLab
Νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία (Συλλογική Στήλη)

Όνειρα στο Χαρτί και μάχιμη ζωή

8 low bap tracks στο νέο EP του BRAK με τίτλο "Χάρτινα όνειρα"

| 11/06/2017

Χάρτινα Όνειρα είναι ο τίτλος από το καινούριο EP του Brak, το οποίο περιέχει 8 νέα tracks σε παραγωγή και στίχους του ίδιου. Οι μόνες συμμετοχές μέσα είναι από δύο DJ’S τον Dj Moya σε τέσσερα tracks και τον Dj Enthro σε ένα. Όλο το EP ετοιμάστηκε και δουλεύτηκε (ηχογράφηση, mix, mastering)  μέσα στο καινούριο Studio του Brak το Cell11364 από τον Μάρτιο έως τον Νοέμβριο του 2016. Ένα από τα 8 κομμάτια που είχε τίτλο «Έχω μια μάσκα» ανέβηκε και στην μορφή  Video Clip το οποίο επιμελήθηκε ο Σπύρος Στεριώτης.

Το hip hop του Brak κατάγεται από το low bap και η αίσθηση μου είναι ότι παραμένει πιστό στη λογική και την αισθητική μέσα στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Η στιχουργική του Brak είναι έκφραση της πραγματικής εργασιακής και ευρύτερα κοινωνικής και πολιτιστικής κατάστασης που βιώνει το μεγαλύτερο κομμάτι των νέων ανθρώπων στην χώρα μας. Ζητήματα όπως η εργασιακή περιπλάνηση και οι χαμηλές αμοιβές, η απαξίωση των πτυχίων, η αλλοτρίωση που γεννά η σημερινή μητροπολιτική Αθήνα και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες, απασχολούν τα Χάρτινα Όνειρα. Πρόκειται για ένα hip hop ενεργό, παρεμβατικό και μάχιμο.

Υπάρχουν πολλοί που θεωρούν τους hip hop παραγωγούς στη χώρα μας «απαίδευτους» και εθισμένους στην ευκολία των beats. Βέβαια όπως ισχύει σε κάθε μουσικό ρεύμα, υπάρχουν και στο hip hop οι μεν και οι δε. Το άκουσμα του Χάρτινα Όνειρα σου αφήνει την αίσθηση ενός παραγωγού που του αρέσουν πολύ τα ορχηστικά μέρη, τα σάουντρακ και ο Χατζηδάκης, αν κρίνει κανείς από τα δείγματα που ο Brak επιλέγει να χρησιμοποιήσει στη παραγωγή του. Έτσι παντρεύονται beats με ατμοσφαιρικές, όμορφες και γλυκές μελωδίες, διαμορφώνοντας μια δημιουργική «σύγκρουση» ενός μαχητικού ραπ με σημεία βαθιάς μελωδικότητας, όπως χαρακτηριστικά ακούγονται το ομώνυμο, το «Αυτό το βράδυ», «Hip hop κώδικας» και το «Χαμογέλα μου».

Το EP κυκλοφορεί ελεύθερα σε ψηφιακή μορφή στο κανάλι στο youtube Xnariastonantidromo και σε βινύλιο  από το label  Imantas.

Κατά βάθος θα ήθελε να παίζει μουσική, αλλά επειδή αυτό το τρένο χάθηκε, γράφει για αυτή και βέβαια όχι από επάγγελμα αλλά από πάθος. Έπειτα από πολυετή θητεία σε περιοδικά και εφημερίδες κατέληξε στο απάνεμο(;) λιμάνι του toperiodiko.gr…