Στήλη: DiscLab
Νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία (Συλλογική Στήλη)

Brak Presents : Straight From The Cell "Escape" Vol.2

Hip hop ιστορίες απόδρασης και ελευθερίας

| 14/11/2019

Το The Cell είναι κάτι παραπάνω από ένα στούντιο ηχογράφησης στο οποίο ο Brak δουλεύει τις παραγωγές του και τις δουλειές φίλων του. Στην ουσία αποτελεί ένα χώρο που στην πράξη στεγάζει το μουσικό όραμα του Brak και μιας ολόκληρης παρέας ανθρώπων, «συναγωνιστών» του Brak, που δουλεύουν για μια ανεξάρτητη hip hop σκηνή που δίνει βάρος, στη γειτονιά, την αλληλεγγύη και τον αγώνα για ελευθερία.

Η συλλογή Straight From The Cell “Escape” Vol.2 , που κυκλοφόρησε σε περιορισμένη έκδοση 300 δίσκων βινυλίου σε συνεργασία με την ετικέτα Imantas το καλοκαίρι που μας πέρασε, παρουσιάζει το κλίμα της συλλογικής προσφοράς αυτού του κομματιού του εγχώριου hip hop.

Όλα τα κομμάτια είναι σε παραγωγή, μίξη  και mastering του Brak, o οποίος το τελευταίο διάστημα και μέσα από τη δουλειά του, δείχνει τις δυνατότητες του στο beat making και γενικά το κομμάτι της παραγωγής πέρα από το ραπ.

Στην συλλογή πέρα από το Brak συμμετέχουν στα μικρόφωνα και στους στίχους οι Λόγος Τιμής Λ.Τ , Lobo Amarillo, Smok5, Soulnek, Mc Yinka-manolis Afolanio A, Lyrical Punishment, Ονειρολάγνοι, Nick Enzo Κοντός Ψαλμός και βέβαια οι Dj Moya, DJ Enthro και& Dj Millman στα scratches.

Προσωπικά ξεχώρισα το «Βαριά τα λόγια» λόγω της ρυθμικής βάσης που έχει στήσει ο Brak και του τρόπου που το ραπάρει ο Lobo, το «Ακόμα εδώ» με τους Smok5 αντίστοιχα για το beat making του και του δυναμικού ραπ, όπως και το «Κολλημένοι» με το Soulnek στο μικρόφωνα και το χαρακτήρα των στίχων που κολλάει με την αισθητική που εκφράζει η μουσική παραγωγή και το «Είμαστε έτοιμοι» για την λυρική διάσταση που δίνει το βασικό δείγμα που χρησιμοποιεί ο Brak.

Κατά βάθος θα ήθελε να παίζει μουσική, αλλά επειδή αυτό το τρένο χάθηκε, γράφει για αυτή και βέβαια όχι από επάγγελμα αλλά από πάθος. Έπειτα από πολυετή θητεία σε περιοδικά και εφημερίδες κατέληξε στο απάνεμο(;) λιμάνι του toperiodiko.gr…