Στήλη: DiscLab
Νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία (Συλλογική Στήλη)

DAPHNE & THE FUZZ: 2 ΑΜ

Γλυκόπικρη ποπ αίσθηση

| 14/03/2019

Δύο χρόνια μετά το ντεμπούτο album με τίτλο το όνομα τους, οι Daphne and the Fuzz επιστρέφουν με το νέο τους δίσκο “2 AM”. Το 2AM αναδεικνύει τα πολλά και διαφορετικά πρόσωπα που έχει η ποπ στη χώρα μας, σε κόντρα με τις κυρίαρχες αφηγήσεις που προτάσσουν αδιάφορα χιτάκια, «σέξι» τραγουδίστριες και ανάλαφρη μουσική για τη πρώτη ώρα των προγραμμάτων στις μεγάλες πίστες, τις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές playlist.

Η Δάφνη Λάζου είναι άλλη μια, από τις αρκετές πλέον, νέες κοπέλες που δεν διστάζουν να δοκιμάσουν να κάνουν αξιόλογη ποπ ενσωματώνοντας τα ακούσματα τους σε μια δική τους ανάγνωση, να πειραματίζονται με αυτά και με τον εαυτό τους.

To “2 AM”, όπως δηλώνουν και οι ίδιοι οι δημιουργοί του, συνδυάζει στοιχεία από τον γνώριμο ήχο του συγκροτήματος, όπως αυτός έφτασε στα αυτιά μας από το πρώτο δίσκο του σχήματος, με νέα έντονα dance και up-tempo στοιχεία. Αυτή τη φορά η Δάφνη Λάζου είχε στο πλευρό της τον Βασίλη Νησσόπουλο (μέλος των Daphne and the Fuzz αλλά και των Whereswilder) στην παραγωγή και επηρεασμένη από τον ήχο της French touch σκηνής ξεκίνησε τις ηχογραφήσεις του album το 2017. Το καλοκαίρι του 2018 και ενώ οι ηχογραφήσεις είχαν ολοκληρωθεί το συγκρότημα αποφάσισε να συνεργαστεί με το ΝΤΕΙΒΙΝΤ ο οποίος πρόσθεσε τη δική του σημαντική πινελιά στις μίξεις.

Το αποτέλεσμα είναι ένας δίσκος σύγχρονης ηλεκτρονικής ποπ που καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα ήχων και διαθέσεων. Space μπαλάντες, funky ρυθμοί, χορευτικά beat αλλά και εσωστρεφή, ψυχεδελικά στοιχεία αφήνουν στον ακροατή μια γλυκόπικρη αισθητική εμπειρία. Οι στίχοι των έντεκα κομματιών κυμαίνονται από πιο εξωστρεφείς στα dance κομμάτια (“Pawnshop”, “Dance”) μέχρι πολύ προσωπικοί, όπως είναι οι ερωτικές μπαλάντες “Space and Sound” και “Waiting” και οι στίχοι υπαρξιακής αναζήτησης στα “After Midnight”, “Step By Step” (μου θύμισε αρκετά τη Goldfrapp της πρώτης περιόδου σε αυτό το κομμάτι) αλλά και στο αγριεμένο και πολύ δυναμικό  “All These Things”.

Κυκλοφορεί σε limited edition μαύρο και ροζ βινύλιο + cd και digital album από την Inner Ear.

Κατά βάθος θα ήθελε να παίζει μουσική, αλλά επειδή αυτό το τρένο χάθηκε, γράφει για αυτή και βέβαια όχι από επάγγελμα αλλά από πάθος. Έπειτα από πολυετή θητεία σε περιοδικά και εφημερίδες κατέληξε στο απάνεμο(;) λιμάνι του toperiodiko.gr…