Στήλη: DiscLab
Νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία (Συλλογική Στήλη)

Pieta Brown: Paradise Outlaw | Red House Records

DiscLab : νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία.

| 03/04/2015

Νέος μήνας, νέα στήλη συλλογική αυτή τη φορά και το όνομα αυτής DiscLab. Εδώ που θα κοινοποιούνται οι πιο θορυβώδεις έρευνες που διεξάγονται στα σκοτεινά μας εργαστήριά, με στόχο νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία. “Ποδαρικό” κάνει ο Μιχάλης Πολυχρόνης με το Paradise Outlaw της Pieta Brown:

[br]

pieta_

Pieta Brown

Paradise Outlaw

Red House Records|  CD/LP/DL

Μιχάλης Πολυχρόνης

 

Με πατέρα τον folk/blues μουσικό Greg Brown είχε από την αρχή έναν καλό σύμμαχο στην καλλιτεχνική της πορεία. Μακριά πλέον από το δισκογραφικό της ντεμπούτο το 2002, το τελευταίο της πόνημα «Paradise Outlaw» την φέρνει αρκετά πιο κοντά στην ώριμη εποχή της ως μουσικό.

Η 42χρονη αμερικάνα από την Αϊόβα, στο έκτο πλήρες άλμπουμ της εισχωρεί βαθύτερα στην σύγχρονη americana σκηνή, αφήνει ελεύθερο το πνεύμα της και γράφει 13+1 τραγούδια αιθέρια, επικοινωνιακά, ανέμελα και με αρκετή δόση λυρικού αισθησιασμού. Γίνεται πιο χαλαρή και πιο ακουστική από τις προηγούμενες δουλειές της, αφού πλέον έχει δέσει έναν προσωπικό ήχο στα 14 συναπτά δισκογραφικά της χρόνια. Νωθρή αλλά με πλούσιο εσωτερικό δυναμισμό η Pieta μαζεύει τους μουσικούς – οικογένειά της στο μικρό στούντιο του Justin Vernon στο Wisconsin και σχεδόν live μέσα σε τέσσερις μέρες ηχογραφεί το εξαιρετικό «Paradise Outlaw» εμπνευσμένο από τον καλλιτεχνικό ακτιβισμό της γενιάς των μπήτνικ των ‘50ς στην οποία πάντα ανατρέχει για ιδέες και εσωτερική ενατένιση.

Κάθε συλλαβή των στίχων κουβαλάει ένα ειδικό βάρος το οποίο ενορχηστρωτικά διαμορφώνουν δεξιοτεχνικά ο κιθαρίστας και σύζυγός της Bo Ramsey (συμπαραγωγός δικός της όπως και πολλών άλλων), ο πολύ-οργανίστας David Mansfield, ο πατέρας της στη κιθάρα ενώ στα φωνητικά συμμετέχουν οι Amos Lee και Justin Vernon. Χαρακτηριστική και η διασκευή του «Before Gas and TV» του Mark Knopfler ο οποίος ομολογεί ότι «όταν η Pieta τραγουδάει είναι κάτι τόσο φυσικό σαν το νερό της βροχής». Άλλωστε γι’ αυτό και την διάλεξε να τον συνοδεύσει σε μια από τις περιοδείες του.

Αν δεν μπορέσετε να ακολουθήσετε την ίδια στην περιοδεία της τον ερχόμενο Μάϊο στην Αυστραλία μπορείτε να αφεθείτε να σας τυλίξει η ακρόαση του ‘παραδεισένιου’ δίσκου είτε σαν καλοκαιρινή αύρα είτε σαν γλυκιά φθινοπωρινή βροχή!

[hr]

Ακούστε μουσική από αυτή την κυκλοφορία εδώ : 

[hr]

*  Περισσότερο info για την Pieta Brown ΕΔΩ.

Κατά βάθος θα ήθελε να παίζει μουσική, αλλά επειδή αυτό το τρένο χάθηκε, γράφει για αυτή και βέβαια όχι από επάγγελμα αλλά από πάθος. Έπειτα από πολυετή θητεία σε περιοδικά και εφημερίδες κατέληξε στο απάνεμο(;) λιμάνι του toperiodiko.gr…