Στήλη: DiscLab
Νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία (Συλλογική Στήλη)

MAY ROOSEVELT | JUNEA

Ονειρικός φουτουρισμός

| 31/12/2017

 

Η May Roosevelt είναι συνθέτις, παραγωγός και θερεμινίστρια που γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη.

Σπούδασε βιολί στην ηλίκια των δώδεκα και εννιά χρόνια αργότερα ασχολήθηκε με το θέρεμιν. Ξεκίνησε να συνεργάζεται με διάφορα ελληνικά συγκροτήματα και να ηχογραφεί τη δική της μουσική, χρησιμοποιώντας θέρεμιν, συνθεσάιζερς και ηλεκτρονικά beats.

To 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο της EP, “Panda a story about love and fear”, ακολούθησαν τα album “Haunted” (2011) και “Μουσική σε ποίηση Ντίνου Χριστιανόπουλου” (2013).

H May Roosevelt τον περασμένο Οκτώβριο κυκλοφόρησε με την Inner Ear το νέο της album με τίτλο “Junea”. H Junea είναι μία ηρωίδα του σύγχρονου ψηφιακού κόσμου, όπου γέφυρες φτιαγμένες από ηλεκτρονικούς ήχους και pixels ενώνουν την πραγματικότητα με το φανταστικό.

Αυτή  η νέα της μουσική κατεύθυνση έρχεται να συμβάλλει σε μια εγχώρια electronica που ξεφεύγει από το περιορισμό στα μπητ και τη «χορευτικότητα», υπέρ μιας αισθητικής που χαρακτηρίζεται από το φουτουριστικά ονειρικό και πολυδιάστατο. Θα μπορούσε άνετα να είναι το βασικό σάουντρακ μιας φουτουριστικής ταινίας, νέας ή «παλιάς».

Η May Roosevelt χρησιμοποιεί τις δυνατότητες των συνθεσάϊζερ δίνοντας το βάρος στη μελωδία και το ηχόχρωμα, στην ατμόσφαιρα που επιχειρεί να δώσει στον ήχο της φτιάχνοντας τελικά μια εγκεφαλική electronica που όμως ακούγεται ρέοντας στα αυτιά του ακροατή, ο οποίος δεν χρειάζεται να έχει «σπουδές» από Aphex Twin και πάνω για να ακούσει και κατανοήσει το δίσκο, αν και αυτού του είδους οι ακροατές θα βρουν σίγουρα ένα παραπάνω ενδιαφέρον στο  “Junea”.

Επίσης, ένα στοιχείο που κολλάει στο εγχείρημα του “Junea”, είναι ο τρόπος που χρησιμοποιεί η Roosevelt τα φωνητικά. Το κάνει με τόσο αιθέριο τρόπο ώστε αυτά να ενισχύουν το χαρακτήρα και το «κλίμα»  του άλμπουμ.

Εν κατακλείδι, μια ειλικρινής και καλαίσθητη κατάθεση από μια ενδιαφέρουσα δημιουργό.

 

www.mayroosevelt.com 

https://www.facebook.com/May-Roosevelt-139002596165084/

 

Κατά βάθος θα ήθελε να παίζει μουσική, αλλά επειδή αυτό το τρένο χάθηκε, γράφει για αυτή και βέβαια όχι από επάγγελμα αλλά από πάθος. Έπειτα από πολυετή θητεία σε περιοδικά και εφημερίδες κατέληξε στο απάνεμο(;) λιμάνι του toperiodiko.gr…