Η αστυνομία συνόρων στις ΗΠΑ απελευθέρωσε τη 10χρονη που έπασχε από εγκεφαλική παράλυση

Την είχαν μετακινήσει από το νοσοκομείο στο τμήμα!

| 04/11/2017

Λίγο πιο ανήσυχος κοιμάται από εχθές ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, αφού μια επικίνδυνη τρομοκράτης που είχε συλληφθεί από τις αμερικάνιες αρχές αφέθηκε ελεύθερη.

Πρόκειται για την Μαρία Ερνάντες, ένα 10χρονο κοριτσάκι το οποίο πάσχει από εγκεφαλική παράλυση και είχε συλληφθεί από τις αμερικανικές υπηρεσίες μετανάστευσης έπειτα από μια επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί, με την δικαιολογία ότι δεν είχε άδεια παραμονής.

Την είδηση για την απελευθέρωση της έκανε γνωστή χθες η Αμερικανική Ένωση για τις Πολιτικές Ελευθερίες (ACLU), η οποία την υπερασπίζεται. Η μικρή Ρόσα κρατήθηκε για 3 μέρες και απελευθερώθηκε μετά από μεγάλες πιέσεις. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που μπόρεσε να επιστρέψει στο σπίτι της», ανέφερε ένας δικηγόρος της ACLU, ο Μάικλ Ταν, σε μια ανακοίνωση που έδωσε η οργάνωση στη δημοσιότητα.

Η Ρόσα,είχε φθάσει στις ΗΠΑ σε ηλικία τριών μηνών με τους γονείς της. Σήμερα είναι 10 ετών και οι ΗΠΑ είναι η μόνη πραγματικότητα που έχει γνωρίσει. Θυμό δεν προκαλεί μόνο το γεγονός ότι συνελήφθη όσο διακομιζόταν με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο του Τέξας, προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Οι αστυνομικοί, όχι μόνο δεν δίστασαν να κάνουν έλεγχο στο ασθενοφόρο, αλλά ακολούθησαν το κορίτσι στο νοσοκομείο και αφού ολοκληρώθηκε η επέμβαση περίμεναν το πράσινο φως των γιατρών και να μπορεί να μεταφερθεί για να τη συλλάβουν. Τη μετέφεραν σε κέντρο κράτησης για ασυνόδευτα παιδιά μετανάστες, ανέφερε η ACLU.

243340-242930-1509037142285-screen-shot-2017-10-26-at-125841-pm

Η υπηρεσία φύλαξης των συνόρων,η οποία υπό την διοίκηση Tραμπ έχει αναβαθμιστεί ποσοτικά, αλλά υποβιβασθεί σε εκπαίδευση, ανέφερε ότι δεν είχε άλλη επιλογή παρά να συλλάβει το κορίτσι και να το μεταφέρει στο κέντρο κράτησης διότι δεν είχε χαρτιά και δεν συνοδευόταν από έναν νόμιμο κηδεμόνα. Ένας συγγενής του κοριτσιού, Αμερικανός πολίτης, συνόδευε το κορίτσι στο νοσοκομείο, όχι οι γονείς της, επειδή ούτε εκείνοι διαθέτουν άδειες νόμιμης παραμονής και φοβούνταν ότι θα συλληφθούν. Το ζευγάρι είχε μεταναστεύσει στις ΗΠΑ όταν η Ρόσα ήταν βρέφος, προκειμένου να μπορέσει να της προσφερθεί καλύτερη ιατρική φροντίδα. Η μητέρα της βρίσκεται συνήθως μαζί της 24 ώρες το 24ωρο, σύμφωνα με την ACLU.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ