European Union über alles!

Όταν ο Ε.Βενιζέλος έπεσε πάνω στην Ιστορία και... την ισοπέδωσε! «Εθνικιστές» και αυτοί που αντιστάθηκαν στον Ναζισμό!

| 16/03/2015

Αν τον ρωτήσεις που βρίσκονταν επί 11 μήνες το usb stick με τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ, που παρέλαβε το καλοκαίρι του 2011 όταν ήταν υπουργός Οικονομίας θα δηλώσει άγνοια. Αν αναρωτηθείς για ποιόν λόγο γέρνουν κάτι γερμανικά υποβρύχια που βρίσκονται στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, τα οποία παρέλαβε ως υπουργός Εθνικής Άμυνας θα σου πει πως δεν έχει ιδέα. Αν πάλι θελήσεις να μάθεις πώς μας προέκυψε το 2012 για πρωθυπουργός ο εντολοδόχος των δανειστών Λουκάς Παπαδήμος θα δηλώσει πως δεν άκουσε τίποτε.

Ξέρει όμως ποιος φταίει για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο: Ο Εθνικισμός. Για την ακρίβεια ο αριστερός και ο δεξιός εθνικισμός, μαζί !

Η αναφορά προφανώς γίνεται για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, που εμφανίστηκε πρόσφατα στην Βουλή, στην συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις,  έτοιμος … να σκάσει αν δεν πει την μεγάλη αλήθεια που κατέχει. Έκανε μάλιστα και εισαγωγική δήλωση: «’Εχει πράγματι πολύ μεγάλη σημασία μία ειλικρινής άσκηση εθνικής αυτογνωσίας βασισμένης πραγματικά στην αναζήτηση της αλήθειας, γιατί αυτό είναι που μας οδηγεί σε σφάλματα και ταπεινώσεις. Τελικά, η γοητεία του ψέματος είναι αυτή που έχει ταλαιπωρήσει το έθνος ιστορικά».

Στην συνέχεια προχώρησε περήφανος στην μεγάλη αποκάλυψη: «Να πούμε μία λέξη που πρέπει να ακουστεί στη Βουλή των Ελλήνων. Στη μήτρα και του Α΄ και του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου βρίσκεται ο εθνικισμός με διάφορες μορφές, ο εθνικισμός και της Δεξιάς, αλλά και της Αριστεράς. Ο εθνικισμός μπορεί να είναι τυφλός, αλλά μπορεί να είναι και δήθεν φωτεινός».

Σε περίπτωση που δεν αντιληφθήκατε το νόημα των λεγομένων του εκσυγχρονιστή πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Σαμαρά, να σας το εξηγήσουμε:  «Εθνικιστές» ήταν οι γερμανοτσολιάδες, οι ταγματασφαλίτες, οι χίτες και το λοιπό σκυλολόϊ των συνεργατών των γερμανών, «εθνικιστές» ήταν και οι αντάρτες του ΕΛΑΣ, οι Μαυροσκούφηδες του Αρη και τα παιδιά της ΕΠΟΝ. «Εθνικιστές» η γερμανική ακροδεξιά που από το 1939 έως το 1945 αιματοκύλησε την Ευρώπη, «εθνικιστές» και οι μαχητές του Κόκκινου Στρατού που νίκησαν στο Στάλιγκραντ και σήκωσαν την κόκκινη σημαία στο Βερολίνο. Υποθέτουμε εξίσου «εθνικιστικά» ήταν και τα αντιστασιακά κινήματα στην Γιουκοσλαβία, την Γαλλία, την Βουλγαρία και οπουδήποτε αλλού το να βρίσκονται σε καθεστώς ναζιστικής κατοχής δεν τους φάνηκε καθόλου καλή ιδέα.

Σε περίπτωση που αναρωτηθείτε … γιατί τα θυμήθηκε όλα αυτά εν έτει 2015 ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σας παραθέτουμε το συμπέρασμα στο οποίο θέλησε να καταλήξει:  «Έχει πολύ μεγάλη σημασία, μιλώντας για το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, να θυμηθούμε τις βάσεις της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης που είναι η θεσμική ισοτιμία των κρατών-μελών, όπως και η ύπαρξη κανόνων σε πανευρωπαϊκό και σε διεθνές επίπεδο, γιατί η ύπαρξη κανόνων προστατεύει τον μικρότερο και όχι τον μεγαλύτερο. Η νομιμότητα –η ευρωπαϊκή και η διεθνής- είναι αυτή που θωρακίζει αυτόν που έχει ανάγκη συνήθως».

Η αλήθεια είναι πώς ο Ε.Βενιζέλος πέτυχε ένα σπάνιο επίτευγμα. Σε μία φράση 4 λεπτών, παραχάραξε την ιστορία, έκανε μία απαράδεκτη ιστορική εξίσωση και ταυτόχρονα προπαγάνδισε ως εγγυητή για την ειρήνη στην Ευρώπη, την νομιμότητα της Ευρωζώνης, δηλαδή …τα μνημόνια που «προστατεύουν τον μικρότερο».

Χωρίς να το θέλει πάντως πρόσφερε και μια καλή υπηρεσία Μας θύμισε την ιστορική συνέχεια των πραγμάτων…

benny-r