Στήλη: DiscLab
Νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία (Συλλογική Στήλη)

«George Spanos Trio»: «Blue Passion»

«Μπλε», τζαζ πάθος...

| 24/08/2016

Ντεμπούτο άλμπουμ για το «George Spanos Trio» που από το 2012 έχει την τρέχουσα σύνθεση του με τους Γιώργο Σπανό στην κιθάρα και τα φωνητικά, Νίκο Καπηλίδη στα τύμπανα και Γιώργο Πολίτη στο μπάσο και τα φωνητικά. Το «Blue Passion» (Technotropon) κυκλοφόρησε το Φθινόπωρο του 2015.

George Spanos Trio3

Γιώργος Σπανός

O δίσκος περιέχει δώδεκα οργανικές συνθέσεις του Σπανού που πλαισιώνονται από τα λογοτεχνικά κείμενα του Άγγελου Γέροντα και την ζωγραφική της Μαρίας Φραγκοπούλου. Σε αυτήν την δουλειά, συμμετέχουν κορυφαίοι σολίστες της ελληνικής τζαζ, και όχι μόνο, σκηνής: Μίμης Πλέσσας, Γιώργος Κοντραφούρης, Τάκης Πατερέλης, Δημήτρης Τσάκας, Αστέριος Παπασταματάκης, Ζωή Τηγανούρια και Γιάννης Παχίδης.

George Spanos Trio4

O Γιώργος Σπανός με τον Μίμη Πλέσσα

Το άλμπουμ ήρθε πρώτο στην προτίμηση του κοινού στο δημοψήφισμα του jazonline.gr για το καλύτερο ελληνικό τζαζ άλμπουμ του 2015, κάτι που δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού το «Blue Passion» είναι μια συνεκτική συλλογή κομματιών υψηλής μουσικής αισθητικής. Ατμοσφαιρικό όπως στο «βελούδινο» «Circles», απολαυστικό στο καλύτερο κομμάτι του δίσκου «Plessas Land», στακάτο και δυναμικό στο 60΄ς garage «Rake Boy», fusion στο «Time Breath» και συνολικά ένας δίσκος που χαίρεσαι να ακούς, αφού, συν τοις άλλοις, τα παιξίματα των τριών μουσικών χαρακτηρίζονται από υψηλό τεχνικό επίπεδο.

George Spanos Trio1

Μπλε πάθος λοιπόν από ένα άλμπουμ του οποίου η ακρόαση σε ταξιδεύει στο βαθύ μπλε της θάλασσας….

Κατά βάθος θα ήθελε να παίζει μουσική, αλλά επειδή αυτό το τρένο χάθηκε, γράφει για αυτή και βέβαια όχι από επάγγελμα αλλά από πάθος. Έπειτα από πολυετή θητεία σε περιοδικά και εφημερίδες κατέληξε στο απάνεμο(;) λιμάνι του toperiodiko.gr…