GREEK PARLIAMENT S01E4 HDTV x264

Μια πανδαισία αγωνίας, χιούμορ, ίντριγκας, τρόμου και μυστηρίου στις οθόνες σας.

| 06/03/2015

Ο Frank και η Clair Underwood του House of Cards ας αρχίσουν να κλαίνε μπροστά στον Λευκό Οίκο, τα ζόμπι του Walking Dead ας αυτοπυροβοληθούν στο κεφάλι, οι φυλακισμένοι του Prison Break ας σαπίσουν στην στενή, ο Walter White του Breaking Bad ας μπει στην επετηρίδα για διορισμό σε Λύκειο και η Daenerys Targaryen του Game of Thrones ας καεί στις φωτιές των δράκων της.

Η Βουλή των Ελλήνων, μπαίνει δυναμικά στον χώρο των τηλεοπτικών σειρών με υπερπαραγωγές που αναμένεται να εξοβελίσουν την HBO, την NETFLIX  καθώς και οποιονδήποτε άλλο επίδοξο ανταγωνιστή, από την ελληνική αγορά! Όπλο του κορυφαίου αυτού θεσμού της Δημοκρατίας, η αχαλίνωτη δημιουργικότητα και η ικανότητά -με τα υλικά της πραγματικότητας- να κατασκευάσει μια εναλλακτική εικόνα για την πολιτική σκηνή. Με την Βουλή των Ελλήνων στην οθόνη σου real time, θα απολαύσεις όλη την επόμενη χρονιά, χιούμορ, αγωνία, ίντριγκες, μίση, πάθη, αποκαλύψεις και αναπάντεχες ανατροπές σε κάθε σενάριο. Η γκάμα της τεράστια, σε κάθε κατηγορία. Δες και διάλεξε:

Fantasy: Μπορεί η κυβέρνηση να υπέγραψε στο τελευταίο Eurogroup ότι η χώρα θα αποπληρώσει μέχρι τελευταίου cent κάθε δανειακή της υποχρέωση όμως αυτά δεν ισχύουν στην Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του Xρέους. Θα συσταθεί μέσα στον επόμενο μήνα στην Βουλή και θα μετάσχουν «πρόσωπα εγνωσμένου διεθνούς κύρους». Οι συνεδριάσεις της θα μεταδίδονται τακτικά. Σε κάθε επεισόδιο θα …διαγράφεται ένα 10% του δημόσιου χρεο-βραχνά καθώς θα παρακολουθεί ο κάθε πολίτης. Μόλις 10 επεισόδια θα χρειαστούν ώστε η προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης να έχει πλέον ολοκληρωθεί και να μπορεί να κοιτάξει με περηφάνια την κοινωνία.

Crime: Περίπου 160 δικογραφίες για πολιτικά πρόσωπα είχαν εγκαταλειφθεί στα συρτάρια του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τους σεναριογράφους – συνεργάτες της θα τις ξεσκονίσει μία προς μία. Έτσι τρείς φορές την εβδομάδα στις απογευματινές συνεδριάσεις μετά τις 6 το απόγευμα, θα επιλύεται μπροστά στα μάτια σας ένα φαινομενικά άλυτο μυστήριο. Πρωταγωνιστές γνωστά ονόματα των προηγούμενων κυβέρνησεων, κυρίως υπουργοί – δευτεράντζες. Η εμπειρία τους όμως στα τηλεοπτικά παράθυρα υπόσχεται επαγγελματικές ερμηνείες. Η δικαιοσύνη θα αποδίδεται με άτεγκτο τρόπο, πάντα ζωντανά από το Κανάλι της Βουλής. (Οι περισσότερες υποθέσεις έχουν παραγραφεί αλλά αυτό είναι μία ασήμαντη λεπτομέρεια που σε τίποτε δεν θα βλάψει την πλοκή των επεισοδίων).

Mystery: Το χωρίς αμφιβολία, blockbuster την φετινής κοινοβουλευτικής συνόδου: Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο!  (Μιλάμε για το …παλιό μνημόνιο, σε αυτό που επεκτάθηκε πρόσφατα μην δίνετε και πολύ σημασία, δεν έχει ενδιαφέρον και σπαρταριστό παρασκήνιο). Ατού όχι μόνο το θέμα αλλά κυρίως τα μεγάλα ονόματα. Σε ζωντανή πάντα μετάδοση (όπως δεσμεύθηκε η προεδρία της Βουλής) οι συνεδριάσεις του οργάνου που θα αποκαλύψει πολιτικές και ποινικές ευθύνες για το πώς φτάσαμε στην εποχή των μνημονίων. Γιώργος Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιάννης Στουρνάρας, Λουκάς Παπαδήμος, Γιώργος Καρατζαφέρης, γιατί όχι Αντώνης Σαμαράς προιδεάζουν για πολύωρη διασκέδαση και συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Δεν αποκλείεται και συμμετοχή star διεθνούς επιπέδου όπως  ο Ντομινίκ Στρος Καν. Η παραγωγή θα έχει και εξωτερικά γυρίσματα στο Καστελόριζο…

Όπως καταλαβαίνετε η υπόθεση σηκώνει καναπέ & κουβερτάκι με ποπ-κόρν ή πίτσα, ανάλογα με το πόσα κιλά θέλετε να πάρετε. Αράξτε και χαρείτε το. Σε κάθε περίπτωση όμως ξεχάστε την πραγματικότητα…

zoikonstantopoulou