IMMIGRANIADA Fest από τους Panx Romana

Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου - Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου!

| 20/09/2016

Ένα νέο αυτοοργανωμένο φεστιβάλ με τίτλο “IMMIGRANIADA” ξεκινά στην Αθήνα της κρίσης από τους Panx Romana και μία ομάδα ενεργών πολιτών, βασισμένο στα ανόθευτα αισθήματα της ανυπόκριτης αγάπης για τον άνθρωπο, της ενότητας και της αλληλεγγύης στον κοινό αγώνα, ντόπιων και προσφύγων, στην Ολυμπιάδα/Ιμιγκρανιάδα της ζωής.

H Ιμιγκρανιάδα, είναι η αυτοοργανωμένη γιορτή, το γλέντι των Panx Romana για την κυκλοφορία της νέας τους δουλειάς με τίτλο “Pax Americana”. Θα την παρουσιάσουν πλαισιωμένοι από καλεσμένους αδελφούς μουσικούς, έκπληξη. Σαν μια σύγχρονη Ελληνική πανκ ροκ τραγωδία, η κρίση και το μεταναστευτικό θα μπλέξουν με σύντομα θεατρικά σκετς και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό του Frank Panx και των “Αντισωμάτων”, από την θητεία τους από την Λέσβο έως την Ειδομένη.

“Οι Ολυμπιακοί αγώνες μπορεί να τελείωσαν, μα ο δικός μας προσωπικός και συλλογικός αγώνας, που ξεκίνησε έμφυτα με την πρώτη μας ανάσα, όταν σκάσαμε μύτη από την κοιλιά της μάνας μας, δεν σταματά ποτέ και για κανένα λόγο. Είναι ο δικός μας Μαραθώνιος χωρίς γραμμή τερματισμού. Είναι μια πραγματική Ολυμπιάδα για την ζωή, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια. Για την ανθρωπιά που δεν συμβιβάζεται. Που δεν κοιτά ποιος είναι αυτός που έχει ανάγκη. Που απλά βοηθά.

Στο ατέλειωτο ταξίδι, αγώνα στον κόσμο των συνόρων και των φόβων, εδώ στο βασίλειο του πάγου, το πάθος για τους καρπούς της αγάπης, στην κοινόπολη των αλληλέγγυων ψυχών, είναι ανάγκη να πάρει χαρακτηριστικά κινήματος, σβήνοντας τις αγκυλώσεις που διχάζουν τον κοινωνικό ιστό.”

ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 20.30

–         PANX ROMANA και αδέλφια

–         KBO από την Σερβία του “νόμιμου” βομβαρδισμού του ΝΑΤΟ το 1999

–         LE REPARATEUR από την πληγωμένη Γαλλία.

https://www.facebook.com/events/1045182188929229/

Damage 5€. Θα ενισχυθεί με φάρμακα κινητό ιατρείο δρόμου.

Στο χώρο θα φιλοξενηθούν τα ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ και άλλες συλλογικότητες.

*“Ιμιγκρανιάδα – Immigraniada” από το εύστοχο πάντρεμα immigration – ολυμπιάδας από το ομότιτλο τραγούδι των Gogol Bordelo.

[hr]

Λίγα λόγια για τις μπάντες:

Οι Panx Romana είναι μια από τις ελάχιστες μουσικές παρέες, που από το 1982!!! δε σπάσανε, που πιστεύουν ακόμα, που έχουν κάτι σημαντικό να πουν, να φωνάξουν. Το 1993 “Σήμανε Συναγερμό”…το 2016 “Μάνα Παραμάνα μου”…
Σε μια εποχή που καταρρέει, οι Panx Romana με τις καταιγιστικές μουσικές, τους αιχμηρούς και ουσιαστικούς στίχους και τη στάση τους, ενώνουν ολόκληρες γενιές μέσα από τραγούδια για ισότητα, ελευθερία, ανθρωπιά. Ιδέες και έννοιες που εκφράζονται με το πάθος και τη δύναμη της γλώσσας της αλήθειας, που καθιστά το Punk’n’Roll μια ξεχωριστή κοινωνική πράξη και μουσική δράση.

Οι KBO! είναι από το Kragujevac της Σερβίας την πόλη που ισοπεδώθηκε από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ το 1999. Στόχος ήταν το εργοστάσιο αυτοκινήτων της Zastava που κατασκεύαζε τα χαμηλού κόστους “Γιούγκο”. Τότε, υπήρχε η ιδέα να κυκλοφορήσει ένας split δίσκος με τους Panx Romana και τους KBO, αλλά ο πόλεμος ακύρωσε τα σχέδια.

Οι KBO είναι μια από τις πρώτες Punk Η/C μπάντες της Σερβίας. Έχουν ηχογραφήσει πάνω από 10 στούντιο και live άλμπουμ και άλλα τόσα 45ντάρια, όχι μόνο στην δική τους DIY εταιρεία ΚΒΟ! Records, αλλά και σε άλλες εταιρείες της κεντρικής Ευρώπης. To 1989 ηχογράφησαν το LP “Forever Punk” το οποίο κυκλοφόρησε από την Ελληνική ανεξάρτητη εταιρεία Wipe Out Records. Το εξώφυλλο είχε σχεδιάσει ο γνωστός από το ιστορικό fanzine Β’23, την μπάντα Κοινωνικά Απόβλητα, και το βιβλίο “Η Ιστορία της πανκ σκηνής στην Αθήνα, 1979-2015”, Γιάννης Κολοβός.

Οι Le Reparateur μας έρχονται από την Λυών της Γαλλίας. Δημιουργήθηκαν το 2008 και  έχουν κυκλοφορήσει 6 στούντιο άλμπουμ με πρώτο, το “η επανάσταση του καναπέ”, αν κατάλαβα σωστά.

Μια κιθάρα , τύμπανα και δύο μεγάλα στόματα, τραγουδούν με χιούμορ την πικρή πραγματικότητα της Γαλλικής κοινωνίας.

Η εμφάνισή τους στο θέατρο ρεματιάς είναι μια μόνο στάση από τις πολλές που έχουν οργανώσει σε Ελλάδα και άλλες γειτονικές χώρες.

Panx.gr

https://www.facebook.com/PanxRomanaOfficial/