KillahP: Το αδέσποτο αίμα

| 18/09/2015

Δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και η Δικαιοσύνη “κάνει τη δουλειά της”. Δύο χρόνια μετά και το δηλητήριο των νεοναζί παραμένει. Η “σοβαρή Χ.Α” ατιμάζει τη μνήμη του και το αίμα του ζητά την αγκαλιά της θάλασσας. “Ήσυχες” μέρες, συμβιβασμένοι καιροί, παραιτημένες ελπίδες. Ας μην είναι και αδέσποτο το αίμα.

Απροστάτευτο αίμα

Το αίμα κυλάει. Αδέσποτο γυρνάει. Μόνο του, απροστάτευτο, εύκολα νοθεύεται. Ατιμάζεται. Ψάχνει διέξοδο, αλλά ποιος να το οδηγήσει σε θάλασσα απάνεμη; Να του δώσει καταφύγιο. Είναι το αίμα του Παύλου Φύσσα που δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής δεν έχει ησυχάσει. Κάτι ψιθύρους ακούει. Αληθινούς, γεμάτους ευαισθησία και παρηγοριά. Δεν αρκεί όμως. Το νερό του σώματος πρέπει να συναντήσει την αρχέγονη μήτρα του. Τη ζωοδότρα πηγή που μόνο στο απέραντο γαλάζιο βρίσκεται. Κάπως πρέπει να απεγκλωβιστεί η αντίσταση του παλικαριού από τα στενά της γειτονιάς και τα αναχώματα της ατολμίας μας. Δεν πάει άλλο. Όσο μένει περιχαρακωμένο, τόσο δεν θα βρίσκει τον προορισμό του. Δεν θα φτάνει σε μας. Απλά θα μας “πνίγει”.

Οι δολοφόνοι επιστρέφουν

Οι δολοφόνοι χωρίς αιδώ και με περίσσιο θράσος επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος και βεβηλώνουν το μνημείο του Φύσσα. Κάνουν μοτο-πορείες σε Κορυδαλλό, Νίκαια, Κερατσίνι. Η ηγεσία των νεοναζί είναι έξω και ζητά την ψήφο του “σοφού” λαού για να μείνει στο κοινοβούλιο! Η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης δεν προχωρά. Οι υπάνθρωποι τραμπουκίζουν, εκφοβίζουν, κωλυσιεργούν και ζητούν παράταση. Επιδιώκουν να ξεχαστεί το θέμα, να μείνει μακριά από τα ΜΜΕ, τα οποία πρόθυμα υπακούν, να περάσουν την εντύπωση πώς δεν έγινε και κάτι σημαντικό. Να πείσουν ότι σοβάρεψαν και την κατάλληλη ώρα να έρθει η απαλλαγή. Πώς; Πατώντας στο ασαφές περί σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Δεν υπάρχουν αποδείξεις για την αποκόμιση οικονομικού οφέλους.

Δεν ακούγεται τίποτα

Το σημαντικό όμως είναι ότι δεν ακούγεται τίποτα. Οι γονείς του Φύσσα περιμένουν να καταθέσουν όσα ξέρουν για εκείνη την αποφράδα μέρα. Οι μάρτυρες κατηγορίας “εξαφανίζονται” από τα μέσα. Οι δικηγόροι το ίδιο. Οι αλληλέγγυοι επίσης. Αντίθετα, το σύστημα αρχίζει να κομπάζει για την “καθαρότητα” της Χ.Α, ο Χατζηνικολάου δηλώνει ότι μεγάλος κερδισμένος του ντιμπέιτ ήταν ο… Μιχαλολιάκος και τον βγάζει, στα πλαίσια του “πολιτικού πολιτισμού”, για συνέντευξη, μία ημέρα πριν από την επέτειο-τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές. Η Κωνσταντοπούλου έκανε παιχνίδια μαζί τους στο κοινοβούλιο δίνοντάς τους πολιτική αξία. Τώρα, Ν.Δ, ΑΝ.ΕΛΛ, κυρίως, ψαρεύουν στον φαιό βούρκο.

Μετά από δύο χρόνια οι δράσεις του αντιφασιστικού κινήματος έχουν ατονήσει. Ο κόσμος είναι απογοητευμένος. Η περίοδος διακυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α μεγάλωσε την ήττα και την πίκρα του. Ψάχνει, για άλλη μια φορά, το μικρότερο κακό και αφήνει αυτό που έρπεται να αλωνίζει. Να χύνει το δηλητήριό του και να υπηρετεί πλήρως στην αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία (sic). Να εκτελεί άψογα τον ρόλο που του έχει αναθέσει ο Καπιταλισμός. Να τσακίζει τα λαϊκά, αγωνιζόμενα, στρώματα. Να βοηθά στην εφαρμογή και επιβολή όλων των αντεργατικών μέτρων. Να κάνει τη βρώμικη δουλειά των εφοπλιστών κι άλλων εκπροσώπων του κεφαλαίου. Να καπηλεύεται την πατρίδα και να δημιουργεί “αγανακτισμένους νοικοκυραίους”. Να σκοτώνει μετανάστες και να τους επιτίθεται με τη βοήθεια των μπάτσων.

Κανένα περιθώριο στους νεοναζί

Ο βόρβορος όλο και μεγαλώνει. Και η λάσπη απειλεί να πνίξει το αίμα του Φύσσα. Να το λερώσει μια για πάντα. Τόσο, που να το εξαφανίσει και το όνομά του να είναι μια ανάμνηση. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Οφείλουμε να ενισχύσουμε το αντιφασιστικό κίνημα προάγοντάς το σε αντικαπιταλιστικό-αντιφασιστικό. Να μην υπάρξει κανένα περιθώριο στους νεοναζί να ξανασηκώσουν κεφάλι. Ας ανοίξουμε τον δρόμο για τη θάλασσα γεμάτη φως. Για να πάψει να είναι αδέσποτο το αίμα του Παύλου.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και παρά την αγάπη και την ενασχόλησή του με τη λογοτεχνία, συνεχίζει να ασχολείται με το αθλητικό ρεπορτάζ. Έχει εργαστεί σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικούς σταθμούς, κάνοντας βιβλιοπαρουσιάσεις