Λάμπρος Παπαλέξης & Οι Χτισμένες...των Θεμελίων, ''Δηλητήριο Ποτισμένο από Αγάπη''

Παρασκευή 26/5/2017 - Τhe Zoo

| 25/05/2017

Βρώμικα παιχνίδια και ψέματα, ανίκανοι πολιτικοί και κρίση, προδοσίες και χαμένες ελπίδες… Τίποτα από αυτά δεν είναι καινούριο, μόνο που τώρα ίσως και να δηλητηριάζουν την καθημερινότητα μας, την ζωή, τα όνειρά μας περισσότερο από ποτέ. Ο Λάμπρος Παπαλέξης περνάει στην αντεπίθεση με τον τρόπο που ξέρει καλύτερα, με τους στίχους του και το rock ‘n’ roll. Στάζει με τη σειρά του δηλητήριο, αντλώντας έμπνευση και δύναμη από εκείνα που έχει επιλέξει να αγαπά. Κι έτσι ακριβώς καταφέρνει να κάνει το δηλητήριό του να λειτουργεί ταυτόχρονα και σαν αντίδοτο.

Ο Λάμπρος Παπαλέξης έχει αποδείξει από την δεκαετία του ’80 πως έχει ένα μαγικό τρόπο να παίζει αυθεντικό rock ‘n’ roll μιλώντας την γλώσσα μας κι αγγίζοντας την ψυχή μας. Στο νέο του άλμπουμ, βρίσκονται στο πλευρό του και  “Οι Χτισμένες… των Θεμελίων”, μία all stars μπάντα, που τα βιογραφικά και μόνο των μελών της γεμίζουν σελίδες ολόκληρες. Ίσως λοιπόν, να μην είναι και τόσο τυχαίο που από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε το «Δηλητήριο Ποτισμένο από Αγάπη» οι κριτικές ήταν διθυραμβικές, ενώ για κάποιους ήταν ο δίσκος της χρονιάς.

Η επίσημη κυκλοφορία του CD έγινε τον Φεβρουάριο από την Ikaros Records. Στις 28 Απριλίου, ήταν η σειρά του βινυλίου -από την ίδια εταιρεία- και για την ακρίβεια του πρώτου από τα δύο βινύλια που θα ολοκληρώσουν την ενότητα «Δηλητήριο Ποτισμένο από Αγάπη», περιλαμβάνοντας από ένα νέο κομμάτι το καθένα.

Το ”Δηλητήριο Ποτισμένο από Αγάπη” συνεχίζει τον κύκλο του, επιδρώντας σε όλο και περισσότερους. Όσο για τα μυστικά του, κανείς δεν μπορεί να ξέρει περισσότερα από τους ίδιους του δημιουργούς του. Στις 26 Μαΐου, ο Λάμπρος Παπαλέξης & Οι Χτισμένες…των Θεμελίων ανεβαίνουν για πρώτη φορά στη σκηνή του The Zoo για να μας θυμίσουν κομμάτια από τις παλαιότερες μπάντες του Λάμπρου (Φάντης Μπαστούνι & Οι Άσσοι, Σαύρα των Βασιλικών Δρόμων), να μοιραστούν μαζί μας κάποιες αγαπημένες διασκευές, κυρίως όμως  για να μας αποκαλύψουν όλα τα μυστικά του “Δηλητήριου..”.

Η μπάντα:

Σπύρος Δουλγερίδης: Τύμπανα, φωνητικά

Νίκος Μενουδάκης: Hammond, Πλήκτρα

Λάμπρος Παπαλέξης; 12χορδη & Ηλεκτρική κιθάρα, Φυσαρμόνικα,Φωνή

Κώστας Στεργίου: Πιάνο

Διονύσης Τελιόπουλος:Ηλέκτρική Κιθάρα, Φωνητικά

Πάνος Τομαράς: Μπάσο

[hr]

Info:

Ώρα έναρξης: 10:00 μ.μ. , Είσοδος 8 euro με μπύρα ή κρασί

Διεύθυνση: The Zoo, Ζωοδόχου Πηγής 45, Χαλάνδρι

Tηλέφωνο επικοινωνίας: 21 0674 5375

Κατά βάθος θα ήθελε να παίζει μουσική, αλλά επειδή αυτό το τρένο χάθηκε, γράφει για αυτή και βέβαια όχι από επάγγελμα αλλά από πάθος. Έπειτα από πολυετή θητεία σε περιοδικά και εφημερίδες κατέληξε στο απάνεμο(;) λιμάνι του toperiodiko.gr…