Live your myth in Greece- Ανήλικοι, χτυπημένοι εργάτες το όνειρο κάποιων για τα ξενοδοχεία- κάτεργα

Η τουριστική κερδοφορία βασίζεται στον ιδρώτα και στο αίμα των εργαζομένων

| 11/10/2018

Αναίτιο και ακραία βίαιο ξυλοδαρμό καταγγέλλει 17χρονος εργαζόμενος ξενοδοχείου στο Ηράκλειο από στέλεχος της διοίκησης, μαζί με άλλους δύο άντρες,οι οποίοι του άφησαν βαριά τραύματα στο σώμα και στα γεννητικά όργανα. Έπειτα από τετράωρη χειρουργική επέμβαση το επόμενο πρωί , τα αποτελέσματα ήταν θετικά για τον νεαρό.

Σύμφωνα με την πλευρά του 17χρονου, δύο ημέρες πριν, είχε ζητήσει να του επιτραπεί να μείνει για δύο μέρες ακόμη στο ξενοδοχείο, έως ότου επιστρέψει η μητέρα του στο σπίτι. Το αίτημα του είχε γίνει δεκτό και προχθές, ενώ έκανε jogging, επέστρεψε στο ξενοδοχείο, και συνάντησε στην πισίνα, στέλεχος του ξενοδοχείου μαζί με έναν ακόμη υπάλληλο που διασκέδαζαν τρώγοντας και πίνοντας. Τότε, οι άντρες προσκάλεσαν τον ανήλικο να πιει μαζί τους, αλλά αυτός αρνήθηκε, λέγοντας ότι αποφεύγει το αλκοόλ.

Αυτό το “λάθος” ήταν μάλλον αρκετό για να νευριάσει τους θύτες, οι οποίοι του πέταξαν ένα κουτάκι μπύρας, από το οποίο πάντως ο ανήλικος γλίτωσε καθώς πρόλαβε να σκύψει. Δεν έμειναν όμως εκεί, αφού συνέχισαν πετώντας του φαγητό στο πρόσωπο!

Μετά από λεκτικό επεισόδιο, ο 17χρονος προσπάθησε να διαφύγει στο δωμάτιό του, ωστόσο οι δράστες τον καταδίωξαν και μπήκαν και αυτοί στο δωμάτιο. Στη συνέχεια, εισήλθε και ο αδερφός του στελέχους της διοίκησης και τα υπόλοιπα είναι ιστορία γραμμένη στο σώμα του νεαρού!

‘Οταν οι τρεις άντρες σταμάτησαν, ο τραυματίας πήρε το πρώτο ΚΤΕΛ για Ηράκλειο για να φτάσει στο σπίτι του. Τότε, ο οδηγός παρατήρησε την άσχημη κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο ανήλικος και κάλεσε ασθενοφόρο. Μετά το πέρας της εγχείρησης, η μητέρα του θύματος κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και στο Α.Τ. Χερσονήσου. Προς το παρόν, έχει συλληφθεί ένας 35χρονος ύποπτος.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

«Το περιστατικό σημειώθηκε σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Σταλίδας, όπου σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της μητέρας του 17χρονου, οι τρεις άντρες κατάφεραν βίαια και ύπουλα χτυπήματα στο κεφάλι και στα γεννητικά όργανα. Μάλιστα, επειδή ο ανήλικος εργαζόμενος “έκανε φασαρία” τον οδήγησαν σε δωμάτιο του ξενοδοχείου, προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί από τους πελάτες τους ξενοδοχείου και τους υπόλοιπους εργαζομένους.

«Σύμφωνα με την καταγγελία», συνεχίζει η ανακοίνωση, «ο 17χρονος, κατόρθωσε να ξεφύγει από το δωμάτιο του ξενοδοχείου και σε κατάσταση σοκ μπήκε σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ, ώστε να επιστρέψει στο σπίτι του, στο Ηράκλειο. Ο οδηγός του λεωφορείου βλέποντας τον ανήλικο χτυπημένο και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, προκειμένου να παραλάβει τον νεαρό εργαζόμενο και να τον μεταφέρει στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Άμεσα ενημερώθηκε η οικογένεια του θύματος με τη μητέρα του 17χρονου να προχωρά σε καταγγελία εις βάρος 3 ενήλικων ατόμων, στο Α.Τ. Χερσονήσου. Άμεσα, όμως ενημερώθηκε και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοργιάς, ο οποίος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, προκειμένου να εξετάσει τη σοβαρή αυτή καταγγελία, με θύμα τον ανήλικο εργαζόμενο. Το πρωί, ο 17χρονος, υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, με θετικά αποτελέσματα, ενώ η αστυνομία αναζητάει 3 ενήλικες άντρες, ως δράστες της επίθεσης.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η μητέρα του ανήλικου στον Πρόεδρο του ΕΚΗ, ένας από τους δράστες φέρεται να είναι στέλεχος της Δ/νσης Προσωπικού του ξενοδοχείου, που μαζί με τον αδερφό του, ο οποίος επίσης εργάζεται στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο και έναν φίλο τους, χτύπησαν βάναυσα τον 17χρονο. Το ΕΚΗ καταδικάζει το πρωτοφανές αυτό περιστατικό και καλεί την Δ/νση του Ξενοδοχείου και εξετάσει τη σοβαρή αυτή καταγγελία και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους συνεπλάκησαν στην επίθεση εις βάρος του ανήλικου εργαζόμενου».

Mε πληροφορίες από tvxs.gr