Louder Than Bombs Fest

Μια ημέρα αφιερωμένη στους πρόσφυγες

| 16/12/2015

Ένα μονοήμερο φεστιβάλ με προβολές, γεμάτο συναυλιακό πρόγραμμα, bazaar και σύνθημα: “Γιατί η αλληλεγγύη μας είναι δυνατότερη απ’τις βόμβες τους”. Σαν στόχο έχει να βοηθήσει οικονομικά πρωτοβουλίες αλληλεγγύης προσφύγων και επίσης να ανοίξει το ζήτημα σε όσο γίνεται μεγαλύτερο ακροατήριο ανθρώπων.

 

Όπως γράφει το κείμενο – κάλεσμα:

Όταν η ΕΕ και τα κράτη-μέλη της -όπως το δικό μας- δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο απέναντι στα καραβάνια των ανθρώπων που φεύγουν διωγμένοι από τις πατρίδες τους, είναι απαραίτητο να γίνει και δικιά μας υπόθεση να κάνουμε την αλληλεγγύη πράξη.

Μια πρωτοβουλία νέων κινηματογραφιστών της Ελλάδας, με τη συνεργασία του Luben οδήγησε στο να στηθεί το  Louder Than Bombs Fest με τη φιλοδοξία να συνδράμει βοηθώντας τόσο άμεσα, οικονομικά και στην πράξη, αλλά και ανοίγοντας το ζήτημα των προσφύγων σε ένα όσο γίνεται μεγαλύτερο ακροατήριο ανθρώπων, με στόχο να  ενημερωθούν περισσότεροι και να προσφέρουν, να βοηθήσουν κι αυτοί με τη σειρά τους.

Το Σάββατο 19 Δεκέμβρη στο φιλόξενο χώρο του Fuzz Live Music Club (Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1) θα αφιερώσουμε μια μέρα αποκλειστικά για αυτό το σκοπό. Με μια σειρά από προβολές βραβευμένων κινηματογραφικών ταινιών μικρού μήκους από νέους δημιουργούς, ένα γεμάτο συναυλιακό πρόγραμμα, bazaar και dj-sets ως τα ξημερώματα.

Με όλα τα έσοδα του φεστιβάλ θα αγοραστούν τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα, αντικείμενα πρώτης ανάγκης και οτιδήποτε χρειάζονται συλλογικότητες που φιλοξενούν ή βοηθούν πρόσφυγες (Ενδεικτικά: Κατάληψη Νοταρά 26, Στέκι Μεταναστών, διάφορες πρωτοβουλίες στα ελληνικά νησιά) σε όλη τη χώρα.

Όλες οι αναγκαίες αποδείξεις και τα παραστατικά θα αναρτηθούν φανερά. Καλούμε επίσης οποιαδήποτε ομάδα που θέλει να βοηθήσει και να βοηθηθεί να επικοινωνήσει μαζί μας και να μας ενημερώσει για την ως τώρα δράση της καθώς και για τις υπάρχουσες ανάγκες, καθώς και οποιονδήποτε αλληλέγγυο να φέρει στον χώρο του φεστιβάλ  είδη πρώτης ανάγκης.

Η αλληλεγγύη όλων μας, πιο δυνατή από τις βόμβες τους.
Σας περιμένουμε όλες/ους! 

louder-than-bombs-19-12

//

To αναλυτικό πρόγραμμα Live / DJ sets και προβολών, εμπλουτίζεται συνεχώς στην σελίδα του event στο facebook.

Πρόγραμμα:

Από τις 18.30 – Bazaar/DJ Sets
Στις 19.30 – Προβολές Ταινιών Μικρού Μήκους
Στις 21.30 – Live
Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Lineup- live acts:

Φοίβος Δεληβοριάς
Μαριέττα Φαφούτη
Zebra Tracks
The Noise Figures
The Jaguar Bombs
307 Jam Squad
The Snails
+ DJ SETS¬
Προβολές:

“45 Βαθμοί” του Τζώρτζη Γρηγοράκη
“Σύκο” του Νικόλα Κολοβού
“Joanna” του Παναγιώτη Φαφούτη
“Κουτί” της Κατερίνας Γιαννακοπούλου
“Βόλτα” της Στέλλας Κυριακοπούλου
“Χαμομήλι” του Νεριτάν Ζιντζιρία
“Dye” του Γιώργου Τελτζίδη

“45 Βαθμοί” του Τζώρτζη Γρηγοράκη. 14′
Μια μητρόπολη έτοιμη να εκραγεί.  Ένας άνδρας μεταλλάσεται υπό το οικονομικό βάρος. Η κατάσταση είναι οριακή. Τα όρια πολύ λεπτά.

«Σύκο» του Νικόλα Κολοβού. 14`
Η τελευταία επιθυμία της Ελένης, λίγο πριν πεθάνει, είναι ένα σύκο. Ο Κώστας πάει σε μια συκιά και στην προσπάθειά του να κόψει το σύκο πέφτει και σπάει το πόδι του. Ο χρόνος είναι λίγος και ο Κώστας γέρος. Με το σύκο στο χέρι περνά δύσκολες στιγμές μέσα στην απρόβλεπτα σκληρή φύση ώσπου να γυρίσει σπίτι και να εκπληρώσει την τελευταία ευχή της αγαπημένης συζύγου του.

«Κουτι» της Κατερίνας Γιαννακοπούλου. 12`
Ένας ‘Ανδρας, μία έγκυος Γυναίκα, η Κ.  και ένα ξύλινο κουτί, μέσα σε ένα σπίτι. Η Κ. εγκλωβισμένη στο ξύλινο κουτί και στις διαθέσεις του Άνδρα.
Ακόμα και αν το κουτί σπάσει, δε μένει ποτέ άδειο.

«Το Χαμομήλι» του Νεριτάν Ζιντζιρία. 15`
Είναι μόνη της. Ο κόσμος των ζωντανών είναι μακριά, ενώ ο κόσμος των νεκρών μυρίζει χαμομήλι.

«Joanna» του Παναγιώτη Φαφούτη. 9`
Η Joanna κατεβαίνει κάθε μέρα στο λιμάνι για να βρει την αγάπη.

«Bόλτα» της Στέλλας Κυριακοπούλου. 11`
Μαμά και κόρη ξεκινούν από το κέντρο της Αθήνας για να καταλήξουν στα βόρεια προάστια. Η Νίνα νομίζει ότι πάει βόλτα

«Dye» του Γιώργου Τελτζίδη. 25`
Προϊόντα τηλεπώλησης, θεωρίες συνομωσίας, τριχόπτωση, σύστημα πυραμίδας, σπρέι πύκνωσης μαλλιών, καλοκαίρι. Ο Παναγιώτης, ο Νίκος και η Φανή είναι μια οικογένεια που ζει στην Αθήνα. Από πάνω τους υπάρχει ενα διαμέρισμα που νοικιάζουν στον Ρασίντ. Όταν ξαφνικά παρουσιαστεί μια ευκαιρία πώλησης του διαμερίσματος, ο καθένας θα κληθεί να διαλέξει μεριά, με τα όρια ανάμεσα στον θύτη και το θύμα να ειναι δυσδιάκριτα.
// 

Στον χώρο θα λειτουργήσει Bazaar και Dj Sets.

Είσοδος: 6€

//

ToPeriodiko.GR στηρίζει ολόψυχα και θα είναι εκεί!! Το Σάββατο 19 Δεκέμβρη λοιπόν στο Fuzz Live Music Club. Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1