Στήλη: DiscLab
Νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία (Συλλογική Στήλη)

LOWER CUT | OCEAN

| 20/11/2017

Όπως μας πληροφορεί το δελτίο τύπου της κυκλοφορίας του “Ocean”, του δεύτερου  άλμπουμ των Lower Cut, το συγκρότημα ανακοινώνει και την οριστική παύση της λειτουργίας του. Η μπάντα έχει ήδη κυκλοφορήσει 2 EP’s και μία ολοκληρωμένη δουλειά (“Off my Head”, 2014, Puzzlemusik).

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τα πως και τα γιατί αυτής της απόφασης, θα υπάρχουν προφανώς σοβαροί λόγοι. Ωστόσο οι Lower Cut, αν πάρει κανείς ως κριτήριο το “Ocean”, μόνο σαν μια μπάντα προς άρση λειτουργίας δεν ακούγεται. Αντίθετα εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα γκρουπ που έχει  σίγουρα δυνατότητες και μπορεί να προσφέρει πράγματα στην εγχώρια σκηνή.

Το “Ocean” είναι ένα πολύ ζωντανό άλμπουμ, όχι μόνο στις έντονες αλλά και στις «σκοτεινές» του στιγμές. Ξεκινά με το ομώνυμο στο οποίο διέκρινα κάποιες επιρροές των Faith No More και συνεχίζει στην ίδια ένταση με το Distraction. Στη συνέχεια οι ταχύτητες πέφτουν και ακολουθούν δυναμικές μπαλάντες που στους παλιότερους θα θυμίσουν την Βρετανική σκηνή των 90’ς, δύο από αυτές μάλιστα τα Honey και το Endless Countdown On New Year’s Eve έφεραν στη μνήμη μου μπάντες σαν τους Puressence, κομμάτια δηλαδή που συνδυάζουν το μελωδικό στοιχείο με την ένταση και την σκοτεινή ατμόσφαιρα. Συστατικά στοιχεία που, αν και  ακούγονται καταρχήν αντιφατικά μεταξύ τους, η γοητεία της αρμονικής τους σύζευξης είναι και η αξία της πρόκλησης να επιτευχθεί, κάτι που στη περίπτωση του “Ocean” συμβαίνει.

Το Ocean καταφέρνει να  παντρέψει το κιθαριστικό alternative με το new wave και το indie rock και ακούγεται πολύ καλό ως σύνολο. Η κυκλοφορία του δίσκου συνοδεύεται από το video clip του ομώνυμου, εναρκτήριου κομματιού, φτιαγμένο εξ ’ολοκλήρου με ίδια μέσα στους δρόμους της Αθήνας, δημιουργώντας ένα γκρίζο αστικό μωσαϊκό.

Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στα Artracks Studios σε παραγωγή και επιμέλεια του  –παραγωγού της μπάντας από τα αρχικά της βήματα – Αλεξ Μπόλπαση. Το mastering έγινε από τον Γιάννη Χριστοδουλάτο στα Sweetspot Studios και η κυκλοφορία του θα γίνει εξολοκλήρου ψηφιακά από την Puzzlemusik. Το εξώφυλλο του δίσκου επιμελήθηκε η Semitone.labs.


Οι Lower Cut πάντα θα είναι οι :

Ειρήνη Αργύρη : Φωνητικά

Αλέξανδρος Δαρμής : Πλήκτρα

Βαγγέλης Σταυρουλάκης : Κιθάρα

Βασίλης Μπάλδος : Τύμπανα

Γιάννης Ευθυμίου : Μπάσο

Πάνος Γούνας : Κιθάρα, Φωνητικά.


Info


Το άλμπουμ κυκλοφορεί από την Puzzlemusik αποκλειστικά σε digital μορφή (mp3 και streaming) σε i-tunes, Google Play, Spotify, Tidal, Deezer και πολλές άλλες ψηφιακές πλατφόρμες.

Lower Cut Soundcloud  https://soundcloud.com/lower_cut
Lower Cut Facebook  https://www.facebook.com/LwrCt/
e-mail: [email protected]   Site: www.puzzlemusik.com  
Facebook: https://www.facebook.com/puzzlemusik.label Twitter: https://twitter.com/puzzlemusik 
e-mail για live booking: [email protected]

Κατά βάθος θα ήθελε να παίζει μουσική, αλλά επειδή αυτό το τρένο χάθηκε, γράφει για αυτή και βέβαια όχι από επάγγελμα αλλά από πάθος. Έπειτα από πολυετή θητεία σε περιοδικά και εφημερίδες κατέληξε στο απάνεμο(;) λιμάνι του toperiodiko.gr…