Στήλη: DiscLab
Νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία (Συλλογική Στήλη)

Μια μελωδική ηλιαχτίδα...

Το δεύτερο album του The Man From Managra με τίτλο "Half A Century Sun"

| 09/04/2017

Για πολλούς και πολλές το 2ο άλμπουμ του Coti K, ως The Man From Managra, αποτελεί μια θετική έκπληξη. Γιατί αυτό του το άλμπουμ είναι μια σύνθεση φωτεινών εικόνων, γλυκών στιγμών και εξωστρεφών συναισθημάτων που σε πλημμυρίζουν εξ αρχής. Με το άνοιγμα του δίσκου και το Sailor αρχίζει το ταξίδι στη θάλασσα των μελωδιών του  “Half A Century Sun”.

«Εξαιρετικά δομημένα τραγούδια, μπαλάντες με καλά φωνητικά, στην παράδοση της χρυσής περιόδου του David Bowie αλλά και της Leonard Cohen ερμηνευτικής». Δεν μπορώ παρά να προσυπογράψω τα όσα έγραψε ο Αντώνης Φράγκος στη στήλη του Auditorium για αυτό το δίσκο. Προσωπικά μου θύμισε τις πιο μελωδικές στιγμές της Βρετανικής σκηνής, ειδικά σε κομμάτια όπως τα Sailor, Se Ti Rivedro, In This Century και Because Of You. Συνολικά πρόκειται για ένα άλμπουμ σημείο αναφοράς, μια «case study» κατάσταση για τη σύγχρονη εγχώρια ποπ-ροκ γραφή, αγγλόφωνη ή ελληνόφωνη. Δεν ξέρω αν φταίει η συνολικότερη γκρίζα έως μαύρη πολλές φορές κατάσταση που ζούμε, προφανώς και έχει μερίδιο ευθύνης, αλλά προσωπικά η ακρόαση του “Half A Century Sun” λειτούργησε σαν ηλιαχτίδα φωτός…..

Ο δίσκος γράφτηκε και ηχογραφήθηκε σε ένα διάστημα 2 χρόνων (2015, 2016) κάπου ανάμεσα στην Τήνο και την Αθήνα. Εκτός από το στενό συνεργάτη του, Πάνο Γαλάνη, στα τύμπανα, συμμετέχουν επίσης οι: Jim R. White (Dirty Three, Peaches)-τύμπανα, Blaine L. Reininger (Tuxedomoon)-βιόλες και φωνητικά, Χρήστος Λαϊνάς-μπάσο, κιθάρα, Ρένα Ρασούλη (Venus Volcanism)-φωνητικά, James Whylie και Γιώργος Αβραμίδης (Γ.Αγγελάκας και οι 100º)- πνευστά.

To “Half A Century Sun” κυκλοφορεί από τις 25 Ιανουαρίου σε special edition LP+cd version και digital album από την Inner Ear φυσικά.

http://www.themanfrommanagra.com

17862826_787079418125798_7583915270793976722_n

Κατά βάθος θα ήθελε να παίζει μουσική, αλλά επειδή αυτό το τρένο χάθηκε, γράφει για αυτή και βέβαια όχι από επάγγελμα αλλά από πάθος. Έπειτα από πολυετή θητεία σε περιοδικά και εφημερίδες κατέληξε στο απάνεμο(;) λιμάνι του toperiodiko.gr…