Στήλη: DiscLab
Νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία (Συλλογική Στήλη)

Melldrop: ένα πολλά υποσχόμενο ντεμπούτο

| 17/09/2019

Ορισμένες φορές βάζεις να ακούσεις μια καινούργια δουλειά που έχει φτάσει στα χέρια σου και από τις πρώτα λεπτά νιώθεις ότι αυτό που ακούγεται σου είναι εξαιρετικά οικείο. Τότε συμβαίνουν δύο τινά, ή αυτό που ακούγεται σου θυμίζει τόσο πιστά κάτι άλλο που ξέρεις, οπότε προχωράς παρακάτω ή αυτό που ακούγεται έχει ενσωματώσει τόσο θετικά και δημιουργικά τον ηχητικό πλούτο της ευρείας ροκ κουλτούρας οπότε σκέφτεσαι ότι πρέπει να δώσεις μεγαλύτερη σημασία και προσοχή.

Το άκουσμα του ομώνυμου ντεμπούτου άλμπουμ των «Melldrop» κατατάσσεται άνετα στη δεύτερη περίπτωση. Το άλμπουμ κυκλοφορεί ανεξάρτητα από τις 15 Φεβρουαρίου του 2019, σε παραγωγή του Άλεξ Μπόλπαση και είναι ένα πολλά υποσχόμενο δισκογραφικό ντεμπούτο για το αθηναϊκό σχήμα, το οποίο σχηματίστηκε το 2015 εμπνευσμένο από την εναλλακτική rock, post-punk και ηλεκτρονική σκηνή.

Το άλμπουμ είναι ένα σύνολο κατά βάση κιθαριστικού ήχου με δυνατές μπασσογραμές και  ατμοσφαιρικά πλήκτρα, τα οποία σε κάποιες στιγμές μου θύμισαν Διάφανα Κρίνα. Κιθαριστικός ήχος καθόλου «στεγνός» (τα πλήκτρα που λέγαμε…) αλλά αντίθετα μελωδικός μέσα στην ένταση του και αρκετές φορές ταξιδιάρικος.

Από τα πρώτα 2 κομμάτια το Inhale και το Perfect Lies νιώθεις λες και δεν ακούς το άλμπουμ για πρώτη φορά και αυτή του η οικειότητα έχει να κάνει με το πώς οι Melldrop κερδίζουν το παιχνίδι του: «εκφράζω στον ήχο μου τη παιδεία μου χωρίς να αντιγράφω αυτούς που ακούω». To new wave και το dark wave  της δεκαετίας του 80, το post punk και η αλτερνατίβα των 90ς, μαζί με πράγματα που μας έχει δώσει η εγχώρια σκηνή ξεδιπλώνονται στα αυτιά σου. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι και τα επτά κομμάτια του άλμπουμ είναι καλές συνθέσεις, με δυσκολίες ξεχωρίζεις κάποιο από τα υπόλοιπα, στοιχείο που ενισχύει την ακουστικότητα του Melldrop ως όλου. Στα θετικά είναι και η φωνή του Δημήτρη Φουκαράκη που δένει πολύ καλά με τον ήχο της μπάντας. Ελπίζουμε σε ανάλογη και γιατί όχι καλύτερη συνέχεια.

Οι Melldrop είναι:

Dimitris Foukarakis: Vocals, Guitars
George Tsoutsanis: Guitars
Polina Theofanopoulou: Keys
Alex Bolpasis: Bass
Akis Tsivourakis: Drums
Alkis Bloukidis: Acoustic Guitars

 

Facebook: https://www.facebook.com/melldrop

Bandcamp: https://melldrop.bandcamp.com

Soundcloud: https://soundcloud.com/melldrop/tracks

Κατά βάθος θα ήθελε να παίζει μουσική, αλλά επειδή αυτό το τρένο χάθηκε, γράφει για αυτή και βέβαια όχι από επάγγελμα αλλά από πάθος. Έπειτα από πολυετή θητεία σε περιοδικά και εφημερίδες κατέληξε στο απάνεμο(;) λιμάνι του toperiodiko.gr…