Στήλη: DiscLab
Νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία (Συλλογική Στήλη)

MELT MOUNTAIN | SUPERFETISH

Ένα μουσικό καλειδοσκόπιο για την αστική μας καθημερινότητα

| 06/11/2017

Πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ για τους Melt Mountain. Το γκρουπ παρουσιάστηκε καταρχήν στο κοινό με το ομώνυμο ΕΡ τους το 2014. Μετά από την εισροή νέων μελών στο συγκρότημα και την συνεχή συνθετική αναζήτηση, έφτασαν στο Superfetish που κυκλοφορεί από το Μάη του 2017.

Το Superfetish ηχεί σαν ένα μουσικό καλειδοσκόπιο. Οι αισθητικοί του προσανατολισμοί θυμίζουν  μπάντες σαν τους Flaming Lips για παράδειγμα, δηλαδή μουσικά σύνολα που δίνουν βάση στην ελευθερία της μουσικής αφήγησης και την αποφυγή κλισέ και στενών μουσικών προσεγγίσεων. Αυτή η φιλοσοφία κάνει τους Melt Mountain απρόβλεπτους και εκ των πραγμάτων καθόλου επαναλαμβανόμενους.  Ο δίσκος περιλαμβάνει έντονα θέματα που αναπτύσσονται και αλλάζουν συνεχώς, χαρακτηριστικό το Saturdays ή το Lethargic. Το Superfetish είναι ένα μικρό σε χρονική διάρκεια δείγμα των δυνατοτήτων τους, ένα άκουσμα που σπάει τη μονοτονία της αστικής μας καθημερινότητας. Μπορεί να ομορφύνει τα αυτιά και τη ψυχή σας.

Οι στίχοι του άλμπουμ έχουν επιρροές από την αστική ζωή και τις συμπεριφορές της και περιγράφουν χαρακτηριστικά της ανθρώπινης προσωπικότητας όπως οι εσωτερικές συγκρούσεις, η εμμονή και η δυσπιστία.

Την παραγωγή του album έκαναν οι ίδιοι οι Melt Mountain και το μεγαλύτερο μέρος των ηχογραφήσεων έγινε live σε τέσσερις μέρες τον Φεβρουάριο του 2016 στο Urban Studio στην Αθήνα. Η εικονογράφηση ολόκληρου του artwork είναι του Never Brush My Teeth.

Το “Superfetish” κυκλοφορεί σε special edition LP και digital album από την Inner Ear.

Info

https://www.facebook.com/meltmountain/

23132103_895666677267071_1446683371704506689_n

Κατά βάθος θα ήθελε να παίζει μουσική, αλλά επειδή αυτό το τρένο χάθηκε, γράφει για αυτή και βέβαια όχι από επάγγελμα αλλά από πάθος. Έπειτα από πολυετή θητεία σε περιοδικά και εφημερίδες κατέληξε στο απάνεμο(;) λιμάνι του toperiodiko.gr…