Εκδήλωση | #MetooGR: από το προσωπικό στο πολιτικό ξανά

Δευτέρα 29/11, 6:30 μ.μ., LIVE FB

| 25/11/2021

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Έμφυλης Βίας, το Κέντρο Διοτίμα διοργανώνει τη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα #MetooGR: από το προσωπικό στο πολιτικό ξανά», τη Δευτέρα 29/11, 6:30 μ.μ., σε live αναμετάδοση από την επίσημη σελίδα του φορέα στο facebook και το youtube.

Αρκετούς μήνες μετά την έναρξη του ελληνικού metoo, μετρώντας εκατοντάδες επώνυμες αποκαλύψεις κακοποίησης στο χώρο του αθλητισμού, του θεάτρου, της δημοσιογραφίας κ.ά., αλλά και καταγγελίες που έχουν βρει το δρόμο της δικαιοσύνης, συζητάμε για τη μορφή που πήρε αυτό το παγκόσμιο κίνημα στη χώρα μας.

Στην εκδήλωση επιχειρούμε να αναστοχαστούμε το κύμα των αποκαλύψεων ως προς την ατομικότητα και την ιδιωτικότητα της εμπειρίας των θυμάτων σε συνάρτηση με τα πολιτικο-κοινωνικά συμφραζόμενα, την εμπεδωμένη κουλτούρα της έμφυλης βίας και του σεξισμού, καθώς και τους θεσμούς, τους Λόγους και τους μηχανισμούς αναπαραγωγής της πατριαρχίας.

Ομιλήτριες

Αθηνά Αθανασίου, Καθηγήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Κοσμητόρισσα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, Πάντειο Πανεπιστήμιο

  • «Ούτε Μια Λιγότερη: Η πολιτική ποιητική της συλλογικής αυτοβιογραφίας

Ντιάνα Μάνεση, Διδάκτωρ κοινωνικής ανθρωπολογίας σε θέματα φύλου και σεξουαλικότητας στην Ελλάδα

  • «Το #Μetoo στην Ελλάδα: Μιντιακός ακτιβισμός και αναπαραστάσεις των γυναικών στα ΜΜΕ»

Αγγελική Σεραφείμ, Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ, πρώην συντονίστρια Νομικών Υπηρεσιών Κέντρου Διοτίμα

  • «Αναμέτρηση με το έμφυλο πρόσημο του δικαίου: Ταξινομήσεις, όρια και διεκδικήσεις».

Συντονίστρια

Μ. Λιάπη, Κοινωνιολόγος – Ερευνήτρια, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής & επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Διοτίμα

Πρακτικές Πληροφορίες

Ημέρα: Δευτέρα 29/11/21

Ώρα: 6.30 μ.μ.

Διάρκεια: 2 ώρες

LIVE ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ

@NGOdiotima στο facebook

Κέντρο Διοτίμα στο Youtube