Musica Insolita

Μια μαγική μουσική εμπειρία με ήχους που μας ταξιδεύουν

| 11/03/2015

Δύο ακόμα Πέμπτες αυτό το μήνα, στις 12 και στις 29 Μαρτίου, κάτι μαγικό θα συμβεί στο Θησείο, στην Παιώνια, ένα βοτανοπωλείο όπου εδώ και καιρό συμβαίνουν όμορφα πράγματα.

Ο Γιώργος Κατσάνος και ο Σπύρος Παν αποτελούν τους Musica Insolita, ένα συγκρότημα που χρησιμοποιεί ασυνήθιστα, σπάνια και αυτοσχέδια μουσικά όργανα όπως vibrandoneon, organ modulators, κονσερτίνα, theremin, μουσικά κουτιά, monochord, ocean drums.

Στο μικρό αυτό στόλο μουσικών οργάνων έρχεται να προστεθεί και το Hang, ένα σύγχρονο μουσικό όργανο από την Ελβετία που κατασκευάστηκε το 2000 και προσφέρει μια πρωτόγνωρη μουσική εμπειρία στον ακροατή. Την εικόνα συμπληρώνουν ενδιάμεσα live looping και αναλογικά εφέ.

Πρόκειται για μια μουσική –και όχι μόνο- εμπειρία, η οποία μας ταξιδεύει σε άλλους χρόνους και τόπους, μας ξαναγυρνάει στον δικό μας και μας αφήνει να διαλέξουμε πού θέλουμε να βρεθούμε. Με πρωτότυπες συνθέσεις, μεσαιωνικά μουσικά θέματα και αυτοσχεδιασμούς, γινόμαστε κομμάτια μέσα σε ατμοσφαιρικά ηχοτόπια. Την ατμόσφαιρα αυτή συμπληρώνει η αφήγηση επιλεγμένων κειμένων από την ηθοποιό Νάντια Καβουλάκου (Αδέσποτες Σκύλες, Aller-Retour).

 spyros3

INFO:

Πέμπτη 12 και 26 Μαρτίου στην Παιώνια, Αμφικτύονος 12 & Πουλοπούλου Θησείο

Έναρξη // 21:00 και Είσοδος με Ελεύθερη Συνεισφορά.

ΟΙ MUSICA INSOLITA θα εμφανιστούν και το

Σάββατο 28 Μαρτίου στο Συνεργατικό Στούντιο Λάθος Κίνηση

Πλατεία Ελευθερίας 25 (Κουμουνδούρου) – 6ος όροφος 

Έναρξη // 22:00 και Είσοδος με Ελεύθερη Συνεισφορά. 

Σύντομα βιογραφικά.

Ο Γιώργος Κατσάνος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στα παιδικά του χρόνια στην Ισ. Σπούδασε κλασσικά κρουστά και υπήρξε μαθητής του Ν. Κορατζίνου στο Ωδείο Αθηνών. Είναι απόφοιτος του Berklee College of Music της Βοστώνης απ’ όπου αποφοίτησε με έπαινο το 1993 στο πιάνο με ειδικότητα Professional Music Major. Υπήρξε μαθητής των John Arcarro, Livingston Taylor, Hall Crook. Επίσης είναι πτυχιούχος κλασσικού πιάνου από το ωδείο Tchaikofsky. Είναι ιδρυτικό μέλος τριών συγκροτημάτων: της ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ, του ΗΩΣ και του LOST CIRCUS .Έχει συνεργαστεί και με Έλληνες δημιουργούς δισκογραφικά όπως οι Λένα Πλάτωνος, Σαββίνα Γιαννάτου, Νότης Μαυρουδής, Λουδοβίκος των Ανωγείων, Βασίλης Ρακόπουλος, Φοίβος Δεληβοριάς. Επίσης υπήρξε ενορχηστρωτής και εκτελεστής στη μουσικο-χορευτική παράσταση του Κ. Ρήγου “American Dream” το 2007 στη Λυρική σκηνή.

Ο Σπύρος Παν γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Το 2007 ανακαλύπτει ένα καινούριο μουσικό όργανο το Hang, μαγεύεται και αποφασίζει να εγκαταλείψει τα πάντα και να αφοσιωθεί στην εξερεύνησή του. Αυτοδίδακτος εξερευνά ένα αχαρτογράφητο όργανο. Ταξιδεύει ανά τον κόσμο και συλλέγει μουσικές επιρροές από Ινδία και Ιαπωνία. Κυκλοφορεί δύο δίσκους με προσωπικές συνθέσεις και συμμετέχει σε πληθώρα άλλων ηχογραφήσεων ως προσκεκλημένος. Έχει συνεργαστεί με την Σάσα Βούλγαρη παρουσιάζοντας βραδυές αφήγησης σε σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς στην Ελλάδα και Κύπρο. Επίσης έχει επενδύσει το soundtrack την ταινίας του Κ. Γιάνναρη «Άνθρωπος στη Θάλασσα» με δύο κομμάτια. Ιστοσελίδα: www.spyrospan.com