Και άει στα κομμάτια…

| 28/03/2014

Αγαπημένο μου ημερολόγιο,

με πήρανε τηλέφωνο από to periodiko και μου πρότειναν να ενταχθώ στην ομάδα τους. Άλλο που δεν ήθελα! Επιτέλους, θα γίνω διάσημος, θα γράφω το κοντό και το μακρύ μου, θα λέω την αποψάρα μου περί ανέμων και υδάτων και θα το παίζω συνείδηση του έθνους με μπόλικη προστακτική.

Μου δώσανε και στήλη, αμέ! Μου είπανε να γράφω για μουσική, κι ό,τι άλλο σχετικό μου κατέβει. Και αποφάσισα να τη βαφτίσω «ούτι και μπαρούτι», τιμώντας τον Τζιμάκο τον Πανούση που στο δημεγερτικό άσμα του Σαν τον Σαμουήλ στο Κούγκι λέει: «Μες στα μπαρ δεν μπαίνει ούτι / γιατί γίνεται μπαρούτι». Για βάλε μαέστρο την τραγουδάρα:

Λέω λοιπόν εδώ να μπαίνει και ούτι και μπαρούτι. Να πουλάω και καλλιτεχνία, να πουλάω και επανάσταση. Κι αν πάνε όλα καλά, ημερολογιάκι μου, θα μας διαβάζει ο κόσμος και θα έχουμε αναγνωσιμότητα και θα πουλάμε διαφημίσεις. Κι αν πάνε όλα ακόμη καλύτερα, μπορεί ν’ αρχίσουν οι συνθέτες, οι στιχουργοί και οι τραγουδιστές να μου στέλνουν και τα ωραία τους cd, και τα ωραία τους βιβλία, και προσκλήσεις για τις ωραίες συναυλίες τους, να αρχίσω και τα μανατζεριλίκια, και έτσι σαν κάθε καλός δημοσιογράφος καλλιτεχνικών να περνάω ζωή και κότα.

Σταματάω εδώ, παρόλο που θα ήθελα να σου γράψω κι άλλα πολλά. Δεν μπορώ, δεν προλαβαίνω! Έκανε κόμμα ο Σταύρος Θεοδωράκης, και πρέπει να πάω να μελετήσω τις υποσχέσεις του. Θα βάλει, λέει περισσότερα λεωφορεία, θα μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές, θα κόψει το κόστος των ιατρικών επεμβάσεων, θα φτιάξει νέες σχολές σε ισχυρά πανεπιστήμια, θα μας σώσει απ’ την πρέζα, θα μας σώσει κι από τις διαδηλώσεις των βρωμο-συνδικαλιστών, και θα φέρει αξιοκρατία και δικαιοσύνη. Ευτυχώς, δεν θα μας βγάλει από την ενωμένη Ευρώπη των λαών και των ευγενών αξιών, ούτε θα μας σουτάρει έξω από το ευρώ που τόσο αγαπήσαμε, ούτε θα διαγράψει το χρέος – μην θυμώσει καμιά Κομισιόν και μας κόψει τα ΕΣΠΑ.

Βουρκωμένος από τη συγκίνηση, με τρεμάμενα χέρια, σε αποχαιρετώ αγαπημένο μου ημερολόγιο, μ’ άλλο ένα τραγουδάκι που θα μου επιτρέψεις να αφιερώσω προσωπικά σε όλους τους καθεστωτικο-εναλλακτικο-λαιφστάιλο-εκσυγχρονιστές που δεν λένε να μας αφήσουν σε ησυχία. Νικόλας Άσιμος, και άει στα κομμάτια…