Στήλη: Aldebaran

A Place Both Wonderful and Strange

Φωτογραφική ανθολογία σε επιμέλεια Cristina de Middel

| 19/04/2018

Το βιβλίο A Place Both Wonderful and Strange που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Fuego Books, είναι φωτογραφική ανθολογία αποτελούμενη από έργα 12 διάσημων φωτογράφων, τοποθετημένα στο πλαίσιο μιας ενιαίας αφήγησης εμπνευσμένης από το Twin Peaks και το έργο του David Lynch.

Στις περίπου 200 σελίδες του, 137 εικόνες καθώς και κείμενα των Anna Beeke, Carl Bigmore, Melissa Catanese, Cristina de Middel, Salvi Danés, Enrico Di Nardo + Valentina Natarelli, Antone Dolezal, Philippe Fragniere, Jason Fulford, Rory Hamovit, Sara Palmieri και Sarah Walker συνδιαλέγονται τόσο μεταξύ τους όσο και με κείμενα των David Campany, Miranda Mellis και MV, σε επιμέλεια Cristina de Middel.

Οράματα και εφιάλτες που απηχούν το λυντσικό σύμπαν και οπτικές μεταφορές και αλληγορίες που διεισδύουν -πότε με ειρωνικό και πότε με μακάβριο τρόπο- σε σκοτεινές πτυχές του ανθρώπινου ψυχισμού χτίζουν ένα είδος ιδιότυπης, σπονδυλωτής νουβέλας. Η σύγχρονη φωτογραφία μέσα από το βιβλίο αυτό φέρνει στο προσκήνιο τις βαθιές συγγένιες του μέσου με τη λογοτεχνία και τη σημασία που έχουν η μελωδία και ο ρυθμός στη δημιουργία ενός φωτογραφικού βιβλίου.

‘A PLACE BOTH WONDERFUL AND STRANGE’ – Fuego Books (kickstarter) from Áqaba Media on Vimeo.

Info:
A place both wonderful and strange
Fuego Books, 2017
Designed by Rubio&Del Amo
20x27cm
208 pages
Hardcover
Prepress by Control-P
Printed by A.G Palermo
137 photographs
Texts in Spanish and English
*Αναδημοσείευση από Aldebaran.photo
.