Στήλη: DiscLab
Νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία (Συλλογική Στήλη)

«Playground Theory»: «Connect the dots»

Ποιος έβαλε στο ίδιο άλμπουμ τους «Puressence» και τους «Dead Can Dance»...

| 27/06/2016

Έχοντας ακούσει το digital single τους, «Little Things, ως προπομπό του άλμπουμ, σου προξενούσαν το ενδιαφέρον με αυτή τη ανατολίτικη αύρα και το πιασάρικο πιάνο. Το «Little things» είναι αυτό που λέμε ένα όμορφο τραγούδι. Η ακρόαση του «Connect the dots» δεν διέψευσε καθόλου το αρχικό μας ενδιαφέρον. Από την αρχή η μουσική του σε πλημμυρίζει, εκπέμποντας δυνατά συναισθηματικά στοιχεία, μια μίξη και ακολουθία μελωδίας και έντασης, μελαγχολίας και ελπίδας. Χαρακτηριστικό το «Still».

Και εκεί που λες ότι ακούς ένα ελληνικό γκρουπ που του αρέσουν πολύ συγκροτήματα σαν τους «Puressence», λόγου χάρη, έρχεται το «Never Empty Pictures» (πράγματι, πώς να αδειάσεις από εικόνες ακούγοντάς το) και νιώθεις ότι οι «Dead Can Dance» και οι «Τhis Mortal Coil», άγνωστο πώς, κατάφεραν και μπήκαν μέσα στο δίσκο….

Ο δεύτερος δίσκος είναι ένα σημαντικό βήμα για κάθε συγκρότημα. Το «Connect The Dots» (Puzzlemusik) είναι ένα τέτοιο βήμα για τους «Playground Theory». Η μουσική τους είναι ένα αποτέλεσμα μουσικών με γούστο, παιδεία και ανοιχτούς ορίζοντες. Ατμοσφαιρική ποπ με ουσιαστική χρήση των ηλεκτρονικών, μελωδικότητα, ταξίδι στο σύμπαν του ήχου, διεθνιστική χροιά, ωραία κιθαριστικά μέρη, μια διασκευή στο παραδοσιακό ζακυνθινό «Φυλακίσια» ως «Prison Song», μια γυναικεία φωνή που «δένει» με το μουσικό τοπίο και γενικά ένας πολύ καλαίσθητος δίσκος που χαίρεσαι να ακούς. Σε μια άλλη κοινωνική και πολιτιστική κατάσταση ελευθερίας, δίσκοι σαν το «Connect The Dots» θα μπορούσαν να είναι το δικό μας μέινστρημ.

Εύγε στους συντελεστές και στη παραγωγή του Γιώργου Πρινιωτάκη!!

Οι «Playground Theory» αποτελούνται από τους: Δημήτρης Νέγκας (synths – στίχοι), Μάρσια Ισραηλίδη (φωνή – στίχοι – synths), Βαγγέλης Κατσουλάκης (ντραμς – κρουστά), Κώστας Επιτρόπουλος (κιθάρες). Στο μπάσο πλέον μαζί τους είναι ο Λουκάς Γιαννακίτσας.

Guest musicians: Θάνος Μαλεσιάδας (μπάσο), Μιχάλης Μάζης (μπάσο).

Info: http://www.puzzlemusik.com/

«Playground Theory»2

Κατά βάθος θα ήθελε να παίζει μουσική, αλλά επειδή αυτό το τρένο χάθηκε, γράφει για αυτή και βέβαια όχι από επάγγελμα αλλά από πάθος. Έπειτα από πολυετή θητεία σε περιοδικά και εφημερίδες κατέληξε στο απάνεμο(;) λιμάνι του toperiodiko.gr…