Στήλη: DiscLab
Νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία (Συλλογική Στήλη)

Post Lovers "Post Lovers": Γλυκόπικρα ακουστικά κοσμήματα

| 09/02/2019

Οι Post Lovers, είναι το προσωπικό project της Ελένης Καραγεώργου. Παρθενική δισκογραφική τους παρουσία αποτέλεσε το single “Melbourne/Going Anyway, το καλοκαίρι του 2017, με το οποίο συμμετείχαν στην επετειακή σειρά “A Distant Victory Singles Club”.

Ακούγοντας το ντεμπούτο τους άλμπουμ περικλείεσαι από μια γλυκόπικρη τραγουδοποιία, της οποίας η «καταχώρηση», βάση και των τρεχουσών κατηγοριοποιήσεων μπορεί να είναι η indie folk. Προσωπικά, η ροή των κομματιών, δίλεπτης και τρίλεπτης ως επί το πλείστον διάρκειας, μου έφερε στο νου πολλές και διαφορετικές επιρροές. Από τον ήχο των REM, έως τα γκρουπ της μελωδικής ψυχεδέλειας των 60’s, τύπου Love και τους Stereolab έως τα γκρουπ της Λονδρέζικης pop-rock των 90’s. Κοινός παρονομαστής  όλων αυτών των επιρροών είναι η καταλυτική παρουσία έντονα συναισθηματικών μελωδιών. Αυτό είναι το στοιχείο που διακρίνεις απευθείας στους Post Lovers, μια μελωδικότητα που εκφράζεται με μια αντίστοιχη ενορχήστρωση και αισθητική φτιάχνοντας τραγούδια, μικρά κοσμήματα ακουστικής.

Στίχοι με προσωπικό ύφος που πραγματεύονται την θηριωδία του έρωτα, της οικογένειας και της ανθρώπινης φύσης. Πραγματικά σου κάνει εντύπωση το πώς προσεγγίζεται στιχουργικά η δυσκολία των σύγχρονων διαπροσωπικών σχέσεων στο Missing Dots (you’ d give me a million words and I couldn’t speak it, I’d give you tones and chords and you couldn’t sing it), ή η προσπάθεια αυτοπροσδιορισμού στο Being :  “I’m being a woman in a man’s world that’s unhuman/ I’m being a homo in a straight world that’s uncommon/ I’m being the infant of a terrorist named Christian/ I’m being an addict, to consume is not a habit/  I’m being erratic in a job that’s always static/ I’m being a stranger in a state that’s filled with danger”. Παράλληλα το Post Lovers έχει και μια ιδιαίτερα φεμινιστική διάσταση, χαρακτηριστικό είναι το Look Around, αλλά και συνολικά μπορεί κάποιος να πει ότι όλο το άλμπουμ είναι μια ηχηρή γυναικεία απάντηση στην ανδροκρατούμενη σύγχρονη τραγουδοποιία.


Το album ηχογραφήθηκε την άνοιξη του 2018 στο Suono studio σε παραγωγή του Coti K.

Οι μουσικοί που συμμετέχουν στους Post Lovers είναι:

Σταύρος Γεωργιόπουλος – μπάσο, φωνητικά

Δανάη Eco – πλήκτρα, κρουστά, φωνητικά

Δανάη Παλάκα- ντραμς

Νίκος Τσέλιος – ηλεκτρική κιθάρα – φωνητικά

Ελένη Καραγεώργου – ακουστική κιθάρα, ηλεκτρική κιθάρα, πλήκτρα, φωνητικά


Κυκλοφορεί, από το Δεκέμβριο που μας πέρασε, σε μαύρο και πράσινο βινύλιο και digital album από την Inner Ear.

https://www.facebook.com/postloversmusic/

Κατά βάθος θα ήθελε να παίζει μουσική, αλλά επειδή αυτό το τρένο χάθηκε, γράφει για αυτή και βέβαια όχι από επάγγελμα αλλά από πάθος. Έπειτα από πολυετή θητεία σε περιοδικά και εφημερίδες κατέληξε στο απάνεμο(;) λιμάνι του toperiodiko.gr…