Στήλη: DiscLab
Νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία (Συλλογική Στήλη)

PUTA VOLCANO: HARMONY OF SPHERES

Μια εκρηκτική αρμονία!

| 28/08/2017

putavolcanoPUTA VOLCANO

HARMONY OF SPHERES

IOTA5 RECORDS

Όπως φαίνεται, οι εγχώριοι νέοι πρωταγωνιστές του σκληρού rock ήχου έχουν βαλθεί να μας κρατήσουν το ενδιαφέρον αμείωτο. Μετά το  «χτύπημα» των Deaf Radio, είναι η σειρά των Puta Volcano να μας δείξουν ότι το παρόν της ροκ σκηνής είναι εδώ και το μέλλον διαγράφεται ευοίωνο….

Οι  Αθηναίοι heavy rockers επηρεασμένοι από καλλιτέχνες όπως οι Queens of the Stone Age, Alice in Chains, The Mars Volta, Baroness και Carpenter Brut, μετά το EP “Represent Victory Below Eye” του 2011 και  το “The Sun” του 2015, μας δίνουν ένα νέο άλμπουμ γεμάτο ενέργεια, δύναμη, groovy riffs, τραχιά γυναικεία και πολύ καλά κομμάτια.

Το “Harmony of Spheres”  που κυκλοφορεί από τον Απρίλη του 2017, είναι ένα μικρό (λόγω διάρκειας) heavy rock τεχνούργημα που μπορεί να σταθεί και εκτός συνόρων. Το πρώτο 1/3 του άλμπουμ με το εναρκτήριο Dune και τα Bird και Jovian Winds συνθέτουν μια καταιγίδα που σε κρατά «κολλημένο» στο άκουσμά τους. Όχι βέβαια πως τα υπόλοιπα 5 κομμάτια αποτελούν γεμίσματα, κάθε άλλο. Το Zeroth Law για παράδειγμα με τον desert μεταλλικό ψυχεδελισμό του θυμίζει Kyuss.

Τα τύμπανα και το μπάσο διαμορφώνουν και ισχυρή και πολύ δεμένη ρυθμική βάση. Ειδικά ο Στεφανίδης ακούγεται σε μεγάλη φόρμα, με πολύ γεμάτα παιξίματα. Yπάρχουν στιγμές που οι κιθάρες «αλωνίζουν» πάνω στα κομμάτια και άλλες που φρενάρουν κοφτά για να ξαναγεμίσουν με όγκο τη ροή των τραγουδιών, η δε Luna είναι η φωνή που έρχεται να δώσει ιδιαίτερο χρώμα με τη θηλυκή της τραχύτητα στο όλο ηχητικό σύνολο. Το στυλ που εισήγαγαν μπάντες σαν τους Evanescence ή τους Lacuna Coil φαίνεται ότι βρίσκει ακόλουθους και στη χώρα μας. Συμπερασματικά αν είστε φαν του heavy rock ήχου από τα 70΄ς μέχρι και σήμερα σπεύστε…

Οι Puta Volcano είναι:

Luna Stoner (φωνητικά)

Alex Pi (κιθάρα)

Bookies (μπάσο)

Steven Stefanidis (τύμπανα)

 

Κατά βάθος θα ήθελε να παίζει μουσική, αλλά επειδή αυτό το τρένο χάθηκε, γράφει για αυτή και βέβαια όχι από επάγγελμα αλλά από πάθος. Έπειτα από πολυετή θητεία σε περιοδικά και εφημερίδες κατέληξε στο απάνεμο(;) λιμάνι του toperiodiko.gr…