Στήλη: DiscLab
Νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία (Συλλογική Στήλη)

RADIO SOL: Διατάραξη Κοινής Ησυχίας Ξανά, Ξανά & Ξανά

Καλώς ήρθατε στο πάρτι της κοινής μας ανησυχίας !

| 02/04/2017

Ένας δίσκος διατάραξης της κοινής ησυχίας δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητο ένα περιοδικό για τη διατάραξη της κοινής ησυχίας σαν και toperiodiko.gr. Έτσι λοιπόν αφού ακούσαμε και ξεφαντώσαμε με τη σειρά μας με το καινούργιο άλμπουμ των Radio Sol, αποφασίσαμε να σας το παρουσιάσουμε γιατί το ξεφάντωμα πρέπει να μεταδίδεται….

Η «Διατάραξη…..» είναι ένας ειλικρινής δίσκος, ηχογραφημένος ζωντανά (στον χώρο του Ilion Plus), ώστε να μπορεί να μεταφέρει ακριβώς το κλίμα και τη φιλοσοφία του συγκροτήματος που είναι η διασκέδαση, όχι ως φυγή από τα προβλήματα αλλά ως προσέγγιση τους με βάση τη χαρά της ζωής και τη λογική της υπέρβασης τους μέσα από τη δράση των ανθρώπων. Χαρακτηριστικά από αυτή την άποψη είναι κομμάτια όπως τα «Τον τελευταίο καιρό», «Κατασκευή Ενόχων» και «Σαπιοκάματο».

Οι Radio Sol, τόσο φιλοσοφικά όσο και αισθητικά, θυμίζουν όλα εκείνα τα συγκροτήματα που μας έκαναν άνω-κάτω, από τη σχολή των Mano Negra και της Βαρκελώνης μέχρι τα barrios της Λατινικής Αμερικής και που εντάχθηκαν κάτω από την έννοια της μουσικής Mestiza, που συμβολίζει το «μπάσταρδο», την ανάμειξη και τον συνδυασμό μουσικών αντιλήψεων και αισθητικών. Έτσι και οι Radio Sol συνδυάζουν το Ska και τη Reggae με τη Cumbia, το Rock, τη Funk και βέβαια την Ελληνική παραδοσιακή και λαϊκή παράδοση, καθώς και τη ευρύτερη μουσική κουλτούρα των Βαλκανίων, συμβάλλοντας στη δική μας mestiza.

Το άλμπουμ κινείται σαν ένα σετ από πάρτι με πιο δυνατές στιγμές κατά τη γνώμη μου τα «Τον τελευταίο καιρό», «Σαπιοκάματο» και βέβαια το reggae/Κρητικό/Βαλκανικό φινάλε του «Πως θα μας δρόσιζαν», που κλείνει με το καλύτερο τρόπο το άλμπουμ.

Οι RadioSol είναι:

Ντομένικο Μπονάσσι: κιθάρα, φωνή

Κώστας Γιαννίρης: μπάσο, φωνή, τρομπέτα

Δημήτρης Τζιμέας: κιθάρα

Διονύσης Παπαπέτρου: τύμπανα

Στο δίσκο παίζουν επίσης οι:

Μάνος Χρονόπουλος: τρομπέτα
Βαγγέλη Βασιλόπουλος: τρομπόνι
Bastien Buathier-Muller: βαρύτονο σαξόφωνο

Τους στίχους έγραψε ο Δημήτρης Τζιμέας

Η «Διατάραξη….» διατίθεται ελεύθερα από το site της Antelma Music, της δισκογραφικής κολεκτίβας που έχει ιδρύσει ο Στάθης Δρογώσης.

Πληροφορίες για τους RadioSol:

http://www.facebook.com/info.radiosol

[email protected]

https://www.facebook.com/AntelmaMusic

 

Κατά βάθος θα ήθελε να παίζει μουσική, αλλά επειδή αυτό το τρένο χάθηκε, γράφει για αυτή και βέβαια όχι από επάγγελμα αλλά από πάθος. Έπειτα από πολυετή θητεία σε περιοδικά και εφημερίδες κατέληξε στο απάνεμο(;) λιμάνι του toperiodiko.gr…