Στήλη: Hip Hop Politics
Hip Hop, η μουσική των κινημάτων

"RAP MONSTERS FESTIVAL 3" (by Killah P)

Το μουσικό γεγονός που ξεκίνησε το 2012 ο Παύλος Φύσσας συνεχίζεται και φέτος στη μνήμη του

| 16/09/2015

Στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής θα συνεχιστεί η αντιφασιστική δράση στις 18 Σεπτέμβρη, ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, με μία συναυλία/φεστιβάλ ραπ, του οποίου εμπνευστής ήταν ο ίδιος ο Παύλος Φύσσας, ένα χρόνο πριν τη δολοφονία του, και οι συνοδοιπόροι του αποφασίζουν εδώ και δύο χρόνια να συνεχίσουν προς τιμήν του. Ο τόπος που επιλέχθηκε για το φετινό φεστιβάλ δεν είναι καθόλου τυχαίος και η παρουσία των μουσικών στη σκηνή θα απαντήσει με τον δικό της τρόπο στο σίχαμα του φασισμού και του ρατσισμού.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση των διοργανωτών του Φεστιβάλ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ “RAP MONSTERS FESTIVAL 3” 
(by Killah P).

Στις 18/09/2015, συμπληρώνονται 2 χρόνια από την άγρια δολοφονία του μουσικού “Killah P” (Παύλου Φύσσα), από μεγάλη ομάδα μελών της νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», στο Κερατσίνι (Πειραιάς), όταν προσπάθησε μόνος του να τους απωθήσει, ώστε να διαφύγει η ολιγομελής παρέα του από την απρόκλητη επίθεση.

Η ανεξάρτητη ραπ κοινότητα και οι φίλοι του θέλοντας να τιμήσουμε τον Παύλο, επιλέξαμε κάθε χρόνο πλέον στην θλιβερή αυτή επέτειο, να συνεχίσουμε στη μνήμη του την διοργάνωση του Rap Monsters Festival, ενός μουσικού γεγονότος που ξεκίνησε ο Παύλος το 2012 και κατάφερε να κάνει θεσμό.

Λόγω της μεγάλης «αναφοράς» που γίνεται στο πρόσωπό του εκείνες τις μέρες από διάφορους πολιτικούς χώρους και διοργανώσεις, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι το συγκεκριμένο μουσικό φεστιβάλ δεν συνδιοργανώνεται με κανένα πολιτικό σχήμα, αφού εξ’ αρχής δεν είχε ποτέ πολιτικό χαρακτήρα αλλά σκοπός του ήταν να αναδείξει την ραπ κοινότητα και κουλτούρα μέσω της κοινωνικής αλληλεγγύης (HIP HOP 4 A REASON).

Η μόνη πολιτική θέση που αποκτά φέτος το φεστιβάλ, οφείλεται στον τρόπο που χάθηκε ο άνθρωπος που το ξεκίνησε και είναι η προσπάθεια να γίνει πλήρως κατανοητό σε όλη την κοινωνία και ειδικά στους νέους ανθρώπους, πως οι δολοφόνοι του Παύλου, δεν διαφέρουν σε τίποτα από αυτούς που πριν λίγες δεκαετίες δολοφονούσαν μαζικά ανθρώπους για κάποια δήθεν «ανώτερη ιδέα». Αυτό ονομάζεται φασισμός. Και ο λαός μας δεν ξεχνά. Ελπίζουμε ούτε οι δικαστές που τους δικάζουν αυτές τις ημέρες. Για αυτό το λόγο επιλέξαμε συμβολικά ως χώρο διεξαγωγής της συναυλίας το σκοπευτήριο της Καισαριανής.

11999709_897641250314515_5673625466708435991_oΗ συναυλία θα ξεκινήσει στις 21:00 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Τα έξοδα που προκύπτουν για τη διοργάνωση (ήχος, σκηνή, φώτα, εκτυπώσεις, κ.α) θα καλυφθούν από το μπαρ και από την πώληση ενός αναμνηστικού t-shirt. Σκοπός μας είναι αφού καλυφθούν αυτά, να μαζευτεί ένα ποσό ώστε την επόμενη μέρα να αγοραστούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για να σταλούν στα σημεία υποδοχής μεταναστών. Είναι σαφές ότι όλοι όσοι συμμετέχουν στο φεστιβάλ ή στην διοργάνωση του το κάνουν αφιλοκερδώς. Αναλυτικά θα αναρτηθούν και στον επίσημο ιστότοπο του φεστιβάλ όλα τα οικονομικά με φωτοτυπημένες αποδείξεις.

Αυτή η μέρα κάθε χρόνο, ας μας θυμίζει ότι η μόνη ιδέα που δεν πρέπει να χωράει στην κοινωνία μας, είναι αυτή που εφαρμόζεται με εγκλήματα και αυτά πάντα θα τιμωρούνται.

Οι ναζί πάντα με εγκλήματα προσπαθούσαν να επιβληθούν. Όταν τους ψηφίζεις, γίνεσαι συνένοχος σε αυτά.

RAP MONSTERS COMMUNITY

76626-170553