Στήλη: DiscLab
Νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία (Συλλογική Στήλη)

Sundayman: «Scene Missing»

Μια Synth Pop ρετροσπεκτίβα

| 27/12/2016

Τρίτο άλμπουμ για τον συνθέτη και παραγωγό, Sundayman, κατά κόσμο, Κυριάκο Μουστάκα, ο οποίος με την, για μια ακόμη φορά, αρωγή του Γιώργου Μανωλούδη (στίχοι, φωνητικά, συμπληρωματική σύνθεση, artwork) και μέσα από μια δημιουργική διαδικασία ανταλλαγής ιδεών ανάμεσά τους, προέκυψε το «Scene Missing» (Inner Ear).

Το «Scene Missing» θα μπορούσε να οριστεί και σαν μια ρετροσπεκτίβα στον synth pop ήχο των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών. Η «ενδοχώρα» του άλμπουμ «χαρτογραφείται» από τις πρώτες απόπειρες των 70’ς, «τέρατα» σαν τους Depech Mode ή σχήματα σαν τους Talk Talk και τη νεοκυματική, νεορομαντική σκηνή των 80΄ς μέχρι τους Air. Με αναλογικά vintage synthesizers και μία Cinematic διάθεση έχουν φτιαχτεί αισθαντικές στιγμές σαν το «Parts of you» ή το «Smooth», κομμάτια αναφοράς σαν το «Dandelion» και το «Alive» και πολύ ιδιαίτερες δημιουργίες σαν το «Lovers», που αποδεικνύουν την ικανότητα του δημιουργού και το χαρακτήρα του δίσκου.

sundayman1

Μπορεί να βιώνουμε, εδώ και καιρό, μια περίοδο που οι αναβιώσεις έχουν γενικά πέραση τόσο όσον αφορά το ροκ όσο και τη ποπ. Ωστόσο, το να μπει κάποιος σε αυτό το παιχνίδι δεν είναι πάντα εύκολο πράγμα. Υπάρχουν οι ευκολίες να κερδίζεις θυμίζοντας κάποιους. Όχι και τόσο δημιουργικό. Υπάρχει η πρακτική του συνειδητού παιχνιδιού με την αναβίωση για «να είσαι στο ρεύμα». Όχι και τόσο έντιμο. Υπάρχει όμως και η ικανότητα να αποφασίζει το γούστο και η παιδεία σου το τι είναι αυτό που αξίζει να τύχει αναβίωσης και στη πράξη να «επανανοηματοδοτηθεί» στο σήμερα. Αδιαμφισβήτητα ο Sundayman και το Scene Missing ανήκουν σε αυτή τη περίπτωση.

Κυκλοφορεί σε βινύλιο, cd και digital album από την Inner Ear.

Κατά βάθος θα ήθελε να παίζει μουσική, αλλά επειδή αυτό το τρένο χάθηκε, γράφει για αυτή και βέβαια όχι από επάγγελμα αλλά από πάθος. Έπειτα από πολυετή θητεία σε περιοδικά και εφημερίδες κατέληξε στο απάνεμο(;) λιμάνι του toperiodiko.gr…