Στήλη: DiscLab
Νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία (Συλλογική Στήλη)

TANGO WITH LIONS | THE LIGHT

Σημάδια φωτεινής ευαισθησίας μέσα στη νύχτα του «προσωπικού»

| 06/03/2018

Πέντε χρόνια δισκογραφικής απουσίας για την Kat (Κατερίνα Παπαχρήστου) και τη παρέα της τους Tango With Lions, έρχεται να διακόψει η κυκλοφορία του “The Light” , η πρώτη κυκλοφορία της Inner Ear για το 2018. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία στο κοινό που είχαν διαμορφώσει τα προηγούμενα δύο albums τους -“Verba Time” (2010), “A Long Walk” (2013)- να επανασυνδεθεί με το ηχητικό κόσμο των Tango.

Αυτό το νέο άλμπουμ μας προσφέρει 9 κομμάτια διαφορετικών μουσικών κατευθύνσεων με ενοποιητικό στοιχείο αυτή την ιδιαίτερη ατμοσφαιρικότητα που επιτυγχάνει το γκρουπ. Από το εναρκτήριο Back to one, την «επιστροφή του αληθινού», το καλύτερο κατά τη γνώμη μου κομμάτι του δίσκου, ταυτόχρονα εσωτερικό και ταξιδιάρικο, αναζητησιακό και ενδοσκοπικό, κολλάς πάνω του και όχι άδικα, μεταφέρεσαι αμέσως μετά στη «σκοτεινιά» του Proof of Desire και μετά σε μια στιγμή ανεμελιάς, μια ανοιξιάτικη νότα με το Last Thrill. Νιώθεις τη ψυχή του άλμπουμ στο ομώνυμο, παίρνεις μια βαθιά ανάσα με τη ποπ του Phoenicia, ταξιδεύεις με το  φολκ του Restless Man, μια επίσης πολύ όμορφη στιγμή του δίσκου, όπως και το What You’ve Become, για να ξαναβυθιστείς πάλι στις σκέψεις σου και την αναπόληση με το The Go Betweens, λίγο πριν το L’ Obre σε οδηγήσει στην έξοδο..

To άλμπουμ, σύμφωνα με τους δημιουργούς του βασίζεται σε Ιστορίες αποχωρισμού, απολαύσεων, αποδόμησης που εκφράζονται πότε από ένα μηδενισμό, πότε από την καταβύθιση στο σκοτάδι, πότε την υπερβολική αισιοδοξία, πότε την αποδοχή ότι το σκοτάδι και το φως μπορούν να συνυπάρχουν μονίμως στη μουσική. Επιχειρεί μια επιθυμία ανάδυσης προς το φως μέσα από εννέα ιστορίες-ερωτηματικά εσωτερικής αναζήτησης. Αυτή η φυσική συνύπαρξη αποτελεί το νήμα που ενώνει τα τραγούδια του The Light στιχουργικά και μουσικά. Εννέα τραγούδια διαφορετικά σε ύφος μεταξύ τους που επανεπιβεβαιώνουν ότι η ατμόσφαιρα στη μουσική των Tango with Lions δημιουργείται μέσα από εικόνες που παρασέρνουν τη μουσική, με βασικό στοιχείο σύνδεσης την θεματική των στίχων. Κατά μια έννοια είναι ένα άλμπουμ που αναδεικνύει σημάδια φωτεινής ευαισθησίας μέσα στο σκοτάδι του προσωπικού, ενός προσωπικού που δεν είναι αυστηρά ατομικό…

Το album άρχισε να παίρνει μορφή το 2015 και ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2017.  Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο SCA studio με τον Θοδωρή Ζευκιλή, με συμπληρωματικές ηχογραφήσεις από το AKRON studio από όπου ξεκίνησε η πορεία του δίσκου με τον Βαγγέλη Φάμπα. Το mastering του δίσκου έγινε στα Pytzamax studio από τον Γιάννη Παξεβάνη.

Κυκλοφορεί σε βινύλιο, cd και digital album.


Info

Tango With Lions είναι οι:
Κατερίνα Παπαχρήστου – φωνή, ακουστική κιθάρα, πιάνο
Νίκος Βεργέτης – ντραμς, κρουστά
Jim Staridas – πνευστά
Θοδωρής Ζευκιλής – μπάσο
Ντένης Μόρφης– ηλεκτρική κιθάρα
Μαρία Σαχπασίδη – πλήκτρα, φωνητικά
https://www.facebook.com/tangowithlionsband/

Κατά βάθος θα ήθελε να παίζει μουσική, αλλά επειδή αυτό το τρένο χάθηκε, γράφει για αυτή και βέβαια όχι από επάγγελμα αλλά από πάθος. Έπειτα από πολυετή θητεία σε περιοδικά και εφημερίδες κατέληξε στο απάνεμο(;) λιμάνι του toperiodiko.gr…