Στήλη: DiscLab
Νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία (Συλλογική Στήλη)

The Fog Ensemble - Throbs

Όταν ο ήχος της μητρόπολης γίνεται πηγή έμπνευσης.

| 08/04/2019

Το τρίο των The Fog Ensemble, επιστρέφει στη δισκογραφία με το ”Throbs”, τρία χρόνια μετά την πρώτη του δισκογραφική δουλειά.

Oι The Fog Ensemble έχουν ως βασική πηγή έμπνευσης τους τη ζωή στην πόλη. Ο ήχος τους μπορεί να κατηγοριοποιηθεί στο post rock με όλα βέβαια τα θέματα που ανακύπτουν από τέτοιου είδους κατηγοριοποιήσεις, οι ίδιοι άλλωστε ονομάζουν «Concrete Shoehaze» τη μουσική τους. Το γκρουπ συμπυκνώνει σε 32 και κάτι λεπτά ορισμένους από τους «παλμούς» της μεγάλης πόλης, από όπου και ο τίτλος του δίσκου.

Το ίδιο το άλμπουμ θα μπορούσε να είναι το σάουντρακ μιας μίνι ταινίας για μια καθημερινή βόλτα – εξερεύνηση της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης που αποτελεί και το μόνιμο τόπο διαμονής του σχήματος. Με μια αισθητική που συνδυάζει ιδιώματα της ροκ με την ατμοσφαιρικότητα του trip hop και της ηλεκτρονικής και τις κιθάρες να «βαράνε» πάνω σε ηχητικά τοπία που διαμορφώνουν τα συνθεσάιζερ, αναδεικνύεται ένας ήχος γλυκός και συνάμα πυκνός, μελωδικός και ταυτόχρονα έντονος και επιθετικός, σαν τις αντιφάσεις δηλαδή που ζούμε στη σύγχρονη αστική καθημερινότητα.

Έτσι το Throbs καταγράφεται και το σημαντικότερο ακούγεται και νιώθετε σαν ένα καλαίσθητο και ταξιδιάρικο σύνολο. Προσωπικά ακούγοντας το για πρώτη φορά πηγαίνοντας για δουλειά, δεν μπορώ παρά να σημειώσω ότι μου έδωσε μια άλλη οπτική αντιμετώπισης της ημέρας….. Κομμάτια όπως το εναρκτήριο Lighthouse και το Droog Party, αλλά και το Fever Bliss με το Αιγαιοπελαγίτικο χρώμα του, είναι αυτά που ξεχωρίσουν από μια ποιοτική πρόταση η οποία ακούγεται ως όλο.

Το ”Throbs” κυκλοφορεί σε limited edition μαύρο και διαφανές βινύλιο + cd και digital album από την Inner Ear. Ηχογραφήθηκε στο στούντιο Shellac στη Θεσσαλονίκη από τον Ιούλιο έως το Σεπτέμβριο του 2017.


Οι The Fog Ensemble είναι:

Αντώνης Καρακώστας: Guitars,Loops,Programming

Νικόλας Κονδύλης: Bass

Γιώργος Νανόπουλος: Drums

Κατά βάθος θα ήθελε να παίζει μουσική, αλλά επειδή αυτό το τρένο χάθηκε, γράφει για αυτή και βέβαια όχι από επάγγελμα αλλά από πάθος. Έπειτα από πολυετή θητεία σε περιοδικά και εφημερίδες κατέληξε στο απάνεμο(;) λιμάνι του toperiodiko.gr…