Trii Art Hub

Ένας καινούργιος πολιτιστικός χώρος που προωθεί τον κοινωνικό ρόλο της τέχνης

| 23/10/2017

Η Trii Art Hub είναι ένας πολιτιστικός χώρος που εγκαινιάστηκε στις 15 Σεπτεμβρίου με μια πολύ αξιόλογη εικαστική ομαδική έκθεση. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε στο χώρο η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Το τελευταίο παιχνίδι» με 32 συμμετοχές με στόχο την εμβάθυνση στην έκφραση και τη διαισθητική αναζήτηση μέσα από τη συλλογική εργασία αλλά και την ανακάλυψη της ατομικής συγκίνησης.

H Trii έχει ως στόχο την στήριξη νέων καλλιτεχνών και την προώθηση της καλλιτεχνικής τους παραγωγής. Στεγάζεται στο νεοκλασικό κτήριο της οδού Δράκου 9, στο Κουκάκι, απέναντι από το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Ε.Μ.Σ.Τ).

 Ιδρύθηκε από την εικαστικό Πηνελόπη Παπαϊωάννου, τον εικαστικό και ηθοποιό Αντώνη Μάρο, την αρχιτέκτονα Μαρία Αϊβαλιώτη, τον χορογράφο Γιάννη Αντωνίου την εκπαιδευτικό Ιωάννα Μαρία Γιακουμάκη και τις Σοφία Παπαιωάννου, Έλσα Φυτά, Εύα Μάγειρα και Αλίν Φυτά ως υπεύθυνες οργάνωσης.

Το εγχείρημα αυτό δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την εθελοντική στήριξη των παρακάτω καλλιτεχνών οι οποίοι συμβάλουν με καθοριστικό τρόπο μέσα από τις δράσεις τους: Αντώνης Αντζουλίδης Εικαστικός, Λίλα Καρατζά Εικαστικός, Σοφία Παπαδοπούλου Εικαστικός, Μαίρη Παππά Εικαστικός, Νίκος Σταθόπουλος Εικαστικός, Αλεξία Ευσταθοπούλου Εικαστικός – Μουσικός, Στέλλα Καπεζάνου Εικαστικός, Θοδωρής Τράμπας Εικαστικός, Ασήμης Αλεξίου Εικαστικός – Ηθοποιός, Παρασκευή Κούκου Εικαστικός, Δήμητρα Παπαγεωργίου Φωτογράφος, Παναγιώτης Κασίμης Φωτογράφος.

IMG_20170915_202637

Αντώνης Μάρος

Η Trii πραγματοποιεί μια σειρά από εργαστήρια και σεμινάρια τέχνης και επεκτείνεται εκτός από τα εικαστικά στο χώρο του θεάτρου, του χορού, των εφαρμοσμένων τεχνών κ.ά. Επιδιώκει επίσης την υλοποίηση μεγαλύτερων και πιο σύνθετων δημιουργικών έργων και δράσεων.

Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου ξεκίνησε το ανοιχτό εργαστήρι ζωγραφικής. Το  εργαστήρι θα λειτουργεί καθημερινά για τους συμμετέχοντες από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, με ελεύθερη προσέλευση. Δυό φορές την εβδομάδα από τρεις ώρες θα γίνεται διδασκαλία και οι υπεύθυνοι καλλιτέχνες θα βλέπουν δουλειές των συμμετεχόντων. Οι συγκεκριμένες αυτές ημέρες και ώρες θα αναρτώνται στον πίνακα ανακοινώσεων του εργαστηρίου και στην σελίδα του trii art school στο facebook. Όπως μας είπε ο εικαστικός  Αντώνης Αντζουλίδης το μάθημα θα γίνεται πάνω στον κάθε μαθητή ξεχωριστά σαν ιδιαίτερο, σύμφωνα με τις ανάγκες του και θα αποτυπώνει την καλλιτεχνική του ατομικότητα και εκφραστικότητα.

Το εργαστήρι Ιστορία Τέχνης, ξεκίνησε την Κυριακή 22 Οκτωβρίου και θα γίνεται κάθε Κυριακή, 11:00 – 14:00. Το εργαστήρι αποκαλύπτει όλους τους σταθμούς στην ιστορία της τέχνης και συνδέει το παρελθόν με το σήμερα και τις σύγχρονες μορφές τέχνης όπως installations, video art, body art, land art.

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν επίσης στο χώρο και τα εγκαίνια του 10ου διεθνούς Φεστιβάλ Τέχνης και Ψυχικής υγείας Art4more με έργα καλλιτεχνών αλλά και έργα ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

vankleioo

Ο πολύ ενδιαφέρον χώρος της Trii σε συνδυασμό με τη δύναμη της καλλιτεχνικής συλλογικότητας έχει ως αποτέλεσμα την προσφορά αξιόλογου καλλιτεχνικού έργου. Τέτοιες προσπάθειες αναβαθμίζουν το πολιτιστικό γίγνεσθαι και λειτουργούν με εξωστρεφή τρόπο προωθώντας τον κοινωνικό ρόλο της τέχνης.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://art-hub.trii.gr/

Η Κατερίνα Κοφφινά είναι πολιτισμολόγος. Σπούδασε «Ευρωπαϊκό Πολιτισμό» με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και Εφαρμοσμένες Εικαστικές Τέχνες στις σχολές Βακαλό και Αrtes (πρώην Δοξιάδη). Έχει εργαστεί πολλά χρόνια στον αρχιτεκτονικό χώρο. Έχει συνεργαστεί με ιδρύματα και συλλόγους στην παραγωγή καλλιτεχνικών και ιστορικών προγραμμάτων, καθώς και με τα περιοδικά «Ιστορία - Πάπυρος», «Science Illustrated», «Ιστορικά Θέματα», "Πολίτες" «Το Περιοδικό». Είναι ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Παραγωγής Δημόσιας Ιστορίας "hιστορισταί". Επίσης είναι μέλος και γραμματέας του Δ.Σ του Συλλόγου Πτυχιούχων Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.