Στήλη: DiscLab
Νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία (Συλλογική Στήλη)

«Victory Collapse»: «Atlas»

Ένα post-punk κρεσέντο χωρίς στρογγυλέματα….

| 20/04/2016

Το Atlas είναι ένας δίσκος που σε πιάνει από το γιακά, σε βάζει κάτω και σου αλλάζει το αδόξαστο! Οι Victory Collapse μας αποδεικνύουν ότι υπάρχουν εγχώρια σχήματα που διαθέτουν νεύρο, ψυχή και ακούσματα.

 

Από το εναρκτήριο, «The Lightning», το άλμπουμ σου θέτει ξεκάθαρα ότι αν ψάχνεις ένα δίσκο για να περάσει η ώρα σου καλά θα κάνεις να ακούσεις κάποιον άλλο. Αυτό το ηλεκτρικό κρεσέντο, που ανακατεύει στα αυτιά σου τις Savages, τους Birthday Party, τους Stooges, το surf και το rockabilly, το βρετανικό punk και dark wave, σου δίνει 38 και κάτι λεπτά, πηγαίας ανακεφαλαίωσης των ήχων που σφράγισαν τη πιο ατόφια πλευρά του rock n’ roll των τελευταίων δεκαετιών, σε μια εκδοχή αποτίμησής τους στο σήμερα.

Παραμορφωμένα μπάσα, κιθάρες σε συναγερμό και ρυθμικό σφυροκόπημα που θυμίζει τους Big Black, «στάσεις» στοχασμού σαν το «Cold Spring» με τις γκαραζιέρικες – surf κιθάρες του και ψυχεδελική διάσταση, είναι στοιχεία μιας δουλειάς που σέβεται τόσο τον εαυτό της ώστε να επιλέξει την αυτό – έκδοση σε μια εποχή κρίσης και αναζήτησης του μέλλοντος της δισκογραφίας.

To εξώφυλλο είναι φωτογραφία της Ariane Mnouchkine από την παράσταση «1789» του θεάτρου του Ήλιου.

Κατά βάθος θα ήθελε να παίζει μουσική, αλλά επειδή αυτό το τρένο χάθηκε, γράφει για αυτή και βέβαια όχι από επάγγελμα αλλά από πάθος. Έπειτα από πολυετή θητεία σε περιοδικά και εφημερίδες κατέληξε στο απάνεμο(;) λιμάνι του toperiodiko.gr…