Νεκρή κάτω από μυστηριώδης συνθήκες η πρώτη μουσουλμάνα δικαστής των ΗΠΑ

Συνάδελφοι της δήλωσαν πως ο θάνατος της «είναι δύσκολο να γίνει κατανοητός».

| 14/04/2017

Μια μυστήρια υπόθεση έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ από την Τετάρτη 11 Απριλίου, όταν το πτώμα της Σέιλα Αμπντούς-Σαλάμ, της πρώτης μουσουλμάνας δικαστή της χώρας,  βρέθηκε να επιπλέει στον ποταμό Χάντσον, στη Νέα Υόρκη.

Η Αμπντούς-Σαλάμ, γεννημένη στην Ουάσιγκτον, έγινε η πρώτη Αφροαμερικανή γυναίκα που διορίστηκε στο Εφετείο, όταν ο δημοκρατικός κυβερνήτης, Άντριου Κουόμο την ονόμασε στο ανώτατο δικαστήριο του κράτους, το 2013.

Η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέριες για το συμβάν, αρκούμενη στο να σχολιάσει απλά πως  το σώμα της δεν φέρει εμφανή σημάδια τραυματισμού. Ωστόσο συνάδελφοι της έχουν δηλώσει ήδη πως η απώλεια της είναι βαθιά.

225219-salaam

«Η δικαστικός Σέιλα Αμπντούς-Σαλάμ ήταν πρωτοπόρα νομικός, της οποίας ο βίος στη δημόσια υπηρεσία επιδίωκε μία πιο δίκαιη και απλή Νέα Υόρκη για όλους» δήλωσε ο Κουόμο, κσύμφωνα με την Guardian. Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και η πικεφαλής δικαστής, Τζάνετ ΝτιΦιόρε, προσθέτοντας πως: “Η προσωπική της ζεστασιά, η ασυμβίβαστη αίσθηση της δικαιοσύνης και το φωτεινό, νομικό μυαλό της, ήταν έμπνευση για όλους εμάς που είχαμε την τύχη να τη γνωρίσουμε”.

Σημειώνεται πάντως πως ο πρώην επικεφαλής δικαστής, Τζόναθαν Λίπμαν, που ο Guardian αναφέρει πως γνώριζε πολλά χρόνια την Αμπντούς-Σαλάμ, δήλωσε πως ο θάνατός της «είναι δύσκολο να γίνει κατανοητός».

Το-Μυστήριο-με-το-θάνατο-της-Σίλα-Αμπντούς-Σαλάαμ-μουσουλμάνας-δικαστή-στον-ποταμό-Χάντσον

Με πληροφορίες από το tvxs