44 φοιτητές στη ΓΑΔΑ - Λοκ άουτ στη Νομική - Υπό κατάληψη ο κεντρικός server του ΕΚΠΑ

Κλιμακώνουν και οι φοιτητές εν όψει 6ης Δεκέμβρη - Ρωμανού - προϋπολογισμού

| 05/12/2014

Σαράντα τέσσερις (44) φοιτητές σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ επειδή πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο δικαιοσύνης. Διαμαρτύρονταν υπέρ των αιτημάτων του Νίκου Ρωμανού και των υπόλοιπων απεργών πείνας αλλά και ενάντια στο λοκ άουτ που εντελώς απρόκλητα και χωρίς ενημέρωση λαμβάνει χώρα από το πρωί στο κτήριο της Νομικής και του Χημείου. Αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι τελικά οι φοιτητές.

Αξίζει να αναφέρουμε εδώ, ότι όπως καταγγέλουν οι φοιτητές όλο το προηγούμενο διάστημα τόσο οι πρυτανικές αρχές όσο και οι καθηγητές της Νομικής Σχολής Αθηνών σε ανακοίνωσή τους εξέφρασαν την ανησυχία τους για απώλεια του εξαμήνου αν συνεχιστούν οι καταλήψεις. Είναι απορίας άξιο βέβαια, αν αναλογιστεί κανείς και το προηγούμενο κλείσιμο της σχολής εν όψει Πολυτεχνείου (από 13/11 έως 18/11), το αν η απώλεια μαθημάτων από τις ημέρες κατάληψης της Νομικής, αυτό το εξάμηνο, είναι μεγαλύτερη απο την απώλεια λόγω των προληπτικών λουκέτων που έχει βάλει στη σχολή η Πρυτανεία και η Κοσμητεία.

Σύμφωνα με μέλη της Κίνησης για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας (ΚΕΔΔΕ), που κάλεσε την παράσταση διαμαρτυρίας, οι φοιτητές χωρίς να προκαλέσουν, βρισκόμενοι απλά στο πεζοδρόμιο περικυκλώθηκαν από άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ και δυο διμοιρίες των ΜΑΤ και αναγκάστηκαν να μπουν σε κλούβα που τους οδήγησε στη ΓΑΔΑ. Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι παραβίασαν τα έκτακτα μέτρα και την απαγόρευση συγκεντρώσεων εν όψει της επίσκεψης Νταβούτογλου.

– Δείτε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση της ΚΕΔΔΕ για το περιστατικό:

«Η ΚΕΔΔΕ καταδικάζει στον ελληνικό λαό και στη νεολαία την κυβερνητική απόφαση να προσαχθούν φοιτητές και φοιτήτριες, μέλη φοιτητικών συλλόγων, που ζητούσαν να συναντήσουν τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να μεταφέρουν τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων, υπέρ του δίκαιου αιτήματος του κρατούμενου Νίκου Ρωμανού να συνεχίσει κανονικά τις σπουδές του. Λίγο πριν τη μία το μεσημέρι 34 φοιτητές και φοιτήτριες μέλη φοιτητικών συλλόγων, καθώς και μέλη της ΚΕΔΔΕ, όσοι βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο, σε απόσταση από την είσοδο του χώρου του υπουργείου, περικυκλώθηκαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ και οδηγήθηκαν σε κλούβα των ΜΑΤ για να οδηγηθούν στη συνέχεια στη ΓΑΔΑ. Σκοπός της συνάντησης ήταν να σχηματιστεί αντιπροσωπεία που να δει τον υπουργό Δικαιοσύνης για το δίκαιο αίτημα του κρατούμενου Νίκου Ρωμανού. Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων! Την άρση της αντιδημοκρατικής απαγόρευσης των διαδηλώσεων. Απάντηση μαζική και μαχητική χρειάζεται να δοθεί από τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαζικούς φορείς, τα εργατικά σωματεία. Η κυβέρνηση στήνει σκηνικό έντασης, ο λαός να είναι σε επαγρύπνηση, να καταδικάσει μαζικά τον κυβερνητικό αυταρχισμό παίρνοντας μέρος σε συλλογικές διαδικασίες, κατεβαίνοντας στο δρόμο για τα δικαιώματά του».

Κατάληψη του server από τους φοιτητές της Πληροφορικής

Εν τω μεταξύ από το πρωί της Παρασκευής οι φοιτητές του συλλόγου της πληροφορικής κατέλαβαν σύμφωνα με την απόφαση της γενικής τους συνέλευσης τον κεντρικό server του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διαμαρτύρονται κυρίως για την υπόθεση Ρωμανού αλλά και για την στάση της πρυτανείας όλο το προηγούμενο διάστημα και την πολιτική της κυβέρνησης στα πανεπιστήμια. Καλούν σε ξεσηκωμό για τις πορείες αυτού του τριημέρου και τονίζουν: “Ο κεντρικός server του Πανεπιστημίου Αθηνών από σήμερα το πρωί με απόφαση του συλλόγου φοιτητών Πληροφορικής τελεί υπό κατάληψη. Όσο η κυβέρνηση και το κράτος συνεχίζουν την εκδικητική τους στάση απέναντι στον Νίκο Ρωμανό, όσο ο Φορτσάκης και οι πρυτανικές αρχές κρατούν τις σχολές κλειστές στους φοιτητές και τους εργαζόμενους με lock out, το δίκτυο τους θα είναι πεσμένο.’

– Δείτε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση του συλλόγου φοιτητών πληροφορικής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ SERVER ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 5/12/2014Έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η ακροδεξιά κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ως κύριος εκφραστής του κράτους, προσπαθεί με λύσσα να ολοκληρώσει το δολοφονικό έργο του Κορκονέα, αρνούμενη να ικανοποιήσοει το δίκαιο αίτημα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού, ακόμα και την ύστατη στιγμή που η υγεία του επιδεινώνεται ραγδαία, όπως επιβεβαιώνουν οι γιατροί που τον εξετάζουν (http://www.einap.gr/index.php/association/announcement/association-announcements/1464-apergia-peinas). Την ώρα που στερεί από τους κρατούμενους τα νόμιμα δικαιώματά τους θέτοντας τη ζωή τους σε άμεσο κίνδυνο, εξαντλεί το ενδιαφέρον της στη δημιουργία φυλακών τύπου Γ και υψίστης ασφαλείας και στη συγκρότηση χώρων στέρησης δικαιωμάτων και απομόνωσης.

Η αρνητική απόφαση του δικαστικού συμβουλίου στα αιτήματα του Νίκου Ρωμανού για χορήγηση των προβλεπόμενων εκπαιδευτικών αδειών και η νομοθετική παρέμβαση Αθανασίου με μία πρόταση για μαθήματα “δια αλληλογραφίας” -ανεφάρμοστη σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΤΕΙ και ήδη απορριπτέα από τον απεργό πείνας- καταδεικνύουν του λόγου το αληθές. Κυβέρνηση και κράτος σε πλήρη σύμπλευση με τις επιταγές του κεφαλαίου έχουν αποφασίσει να στείλουν το δικό τους μήνυμα, ότι όποιος αντιστέκεται θα υποφέρει και δεν διστάζουν να θέτουν εκβιαστικά το δίλημμα: “πεθαίνετε ή σκύβετε το κεφάλι”. Σκοτώνουν έναν άνθρωπο για να δείξουν ότι είναι πιο δυνατοί. Δεν μάχονται αυτόν. Θέλουν να τσακίσουν όποιον αγωνίζεται. Χτυπούν τους φοιτητές και τη νεολαία και τώρα με τον νέο αντι-απεργιακό νόμο θέλουν να βάλουν τον κόσμο της εργασίας στον γύψο. Θέλουν να αποδείξουν πως ό,τι και αν κάνουμε είμαστε χαμένοι. Και αν το παρακάνουμε είμαστε νεκροί.

Ελάχιστη σημασία έχει πλέον αν συμφωνεί κανείς με τις απόψεις και τις ιδέες του και κυρίως με τα μέσα δράσης του. Ο Νίκος Ρωμανός μας δίνει μια τελευταία ευκαιρία. Ή θα σταθούμε στα πόδια μας ή θα συνεχίσουμε να σερνόμαστε. Η νεολαία και ο λαός δεν μπορούν άλλο να υπομείνουν την δολοφονική πολιτική της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής, του αυταρχισμού και της ανελευθερίας. Έξι χρόνια μετά ετοιμαζόμαστε να δώσουμε την απάντηση που πρέπει για να μην αφεθεί κανείς αβοήθητος στις δολοφονικές ορέξεις του κράτους, κανείς αβοήθητος στην κρίση και τις πολιτικές διαχείρισής της.

Ο κεντρικός server του Πανεπιστημίου Αθηνών από σήμερα το πρωί με απόφαση του συλλόγου φοιτητών Πληροφορικής τελεί υπό κατάληψη. Όσο η κυβέρνηση και το κράτος συνεχίζουν την εκδικητική τους στάση απέναντι στον Νίκο Ρωμανό, όσο ο Φορτσάκης και οι πρυτανικές αρχές κρατούν τις σχολές κλειστές στους φοιτητές και τους εργαζόμενους με lock out, το δίκτυο τους θα είναι πεσμένο.

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ:

Συγκέντρωση συμπαράστασης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό την Παρασκευή 5 Δεκέμβρη στις 17.00 στο Νοσοκομείο Γεννηματάς.
Πανεολαιίστικη πορεία το Σάββατο 6 Δεκέμβρη, ημέρα δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 12.00 στα Προπύλαια.
Κινητοποίηση την Κυριακή 7 Δεκέμβρη ενάντια στην ψήφιση του προϋπολογισμού και των νέων αντεργατικών μέτρων στις 17.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Συνέχιζονται οι καταλήψεις σε ΓΣΕΕ και ΕΜΠ. Πορεία στις 17:00 στο νοσοκομείο Γεννηματάς. Καταλήψεις και πορείες σε όλη τη χώρα

Δημόσια κτήρια, δημαρχεία, πανεπιστήμια, καταλαμβάνονται σε όλες τις πόλεις της χώρας υπέρ της απεργίας πείνας του Ν. Ρωμανού. Από χτες υπό κατάληψη το κτήριο της ΓΣΕΕ, μια εβδομάδα και πλέον κατειλημμένο το ΕΜΠ. Υπό κατάληψη ο κινηματογράφος Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη, το Παράρτημα στην Πάτρα, καταλήψεις στα δημαρχεία Ρεθύμνου και Ηρακλείου Κρήτης, Αγίας Παρασκευής και Βύρωνα. Καταλήψεις υπάρχουν επίσης σε σχολεία και σχολές.

Πορείες προγραμμτίζονται για το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Δεκέμβρη καθώς και για το απόγευμα σε δεκάδες πόλεις. Στην Αθήνα συγκεντρώσεις στις 12:00 και στις 18:00. Έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους φοιτητικοί σύλλοι, μαθητές, οργανώσεις της αριστεράς, αναρχικές ομάδες, σωματεία εργαζομένων.

Tελευταία ενημέρωση για Ρωμανό (από Κέντρο Αντιπληροφόρησης Κατάληψης Πολυτεχνείου – athens indymedia)

Δεν δόθηκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων στην εξωτερική γιατρό που τον παρακολουθεί. Μια περιγραφή της κλινικής του εικόνας έχει ως εξής: Φέρεται να έχει έντονες ζαλάδες, εμφανώς εξαντλημένος ο οργανισμός του ενώ πλεον δεν μπορεί να είναι σε καθιστή θέση. Θυμίζουμε ότι χτες Πέμπτη 4/12 ο Ν. Ρωμανός είχε λιποθυμικό επεισόδιο. Βρίσκεται πλέον στην 26η μέρα απεργίας πείνας!