Το Facebook αφαίρεσε ανάρτηση του «Περιοδικού»... ως «ακατάλληλη»!

Οταν η καλλιτεχνική απεικόνιση του γυναικείου στήθους σε κείμενο για την ποίηση... «σοκάρει»...

| 02/12/2016

Νωρίτερα, η σελίδα του «Περιοδικού» στο Facebook «έπεσε» λόγω «ακαταλληλότητας» μιας ανάρτησής μας, η οποία αφαιρέθηκε αυτομάτως από το ίδιο το δίκτυο.

Μετά από ώρα μας γνωστοποιήθηκε ποια ήταν αυτή, αφού πρώτα όμως την αφαίρεσαν «αυτεπαγγέλτως», αν και μετά από δική μας έρευνα καταλήξαμε – αφού είδαμε ότι έχει εξαφανιστεί από την σελίδα μας – στο ίδιο συμπέρασμα: Η «αμαρτωλή» ανάρτηση που «πρόσβαλε» τα ήθη του FB ήταν η εικονογράφηση του θέματος για την Μαρία Πολυδούρη, στο πλαίσιο της λογοτεχνικής στήλης μας «Ανομήματα».

Φανταζόμαστε πόσο σοκαριστική μπορεί να είναι η εικόνα ενός γυναικείου στήθους όταν τα social media κατακλύζονται από γυμνά σώματα σε μέσα «ευυπόληπτων» μηντιαρχών που εκμεταλλεύονται το γυναικείο (συνήθως) σώμα.

Με το πίσω μέρος του μυαλού μας να επεξεργάζεται ακόμη με τρόμο τί θα μπορούσαμε να πάθουμε από το FB και τους υπερασπιστές της «τάξεως και ηθικής» αν η φωτογραφία αποτύπωνε… και τα δύο στήθη, μας ήρθε στου νου και τους αφιερώνουμε τους παρακάτω στίχους από το «Σύννεφο με Παντελόνια» του Μαγιακόφσκι (μτφ. Γ. Ρίτσου):

«Τη σκέψη σας που νείρεται/ πάνω στο πλαδαρό μυαλό σας/ σάμπως ξιγκόθρεφτος λακές/ σ’ ένα ντιβάνι λιγδιασμένο,/ εγώ θα την τσιγκλάω/ επάνω στο ματόβρεχτο κομμάτι της καρδιάς μου./ Φαρμακερός κι αγροίκος πάντα/ ως να χορτάσω χλευασμό./(…)»…